ΕΚΑ: Δε θα περάσουν η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: Δε θα περάσουν η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των λιμενεργατών στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ύστερα από μια ακόμα απόφαση των δικαστηρίων να κηρύξουν την απεργία του σωματείου τους, της ΕΝΕΔΕΠ, παράνομη.
Χαιρετίζουμε αυτό τον αγώνα που συνεχίζεται και κλιμακώνεται παρά το γεγονός ότι μέσα σε 3 μήνες, τα δικαστήρια έχουν βγάλει παράνομες 5 απεργίες με κάθε λογής αστήριχτες δικαιολογίες. Δε θα περάσουν η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί.
Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO και το σωματείο τους αναμετριούνται με τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε μια «ειδική οικονομική ζώνη» που δε θα ισχύουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δε θα υπάρχουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας, ενώ ο συνδικαλιστικός αγώνας και η απεργία απαγορεύονται δια ροπάλου. όπου οι εργοδότες και τα τσιράκια τους θα έχουν το δικαίωμα να τραμπουκίζουν συνδικαλιστές, να φτιάχνουν εργοδοτικά σωματεία με διαδικασίες fast truck, να σακατεύονται εργαζόμενοι κάθε μήνα και να μην αγγίζει τίποτα την εργοδοσία, να απαγορεύονται επί της ουσίας οι εργατικές διεκδικήσεις.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ώρα που εξαγγέλλει την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, στην πραγματικότητα προσφέρει τους εργαζόμενους βορά στις εργοδοτικές ορέξεις, κάνοντας τις εξαγγελίες της κενό γράμμα. Οι λιμενεργάτες της COSCO είναι αποφασισμένοι να μην λυγίσουν. Είμαστε δίπλα τους. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσουν.