Υπουργείο Υγείας: Συμφωνία με το Ίδρυμα Ωνάση για επανένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στον Δημόσιο Τομέα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Υγείας: Συμφωνία με το Ίδρυμα Ωνάση για επανένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στον Δημόσιο Τομέα

Τη συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση για την επανένταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, χωρίς να παραθέτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι την πρόθεση του Δημοσίου για την εξαγορά του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και την επανένταξή του υπό δημόσιο έλεγχο είχε ανακοινώσει ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στις 5 Ιουλίου, όταν και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου.

Αλλά και οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν είχαν εκφράσει τη συμφωνία τους σε ένα τέτοι ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελεί «προσφορά προς την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας προς όλους τους πολίτες ένα νοσοκομείο με υψηλού επίπεδου υπηρεσίες υγείας και άρτιο εξοπλισμό, ενώ συγχρόνως βάζει φραγμό στο μονοπωλιακό καθεστώς που επιχειρείται να εφαρμοστεί στον κλάδο, που ενδεχομένως θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες τόσο προς τους πολίτες και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και στα εργασιακά».

Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει επιλέξει ως σύμβουλο πώλησης την PriceWaterhouse Coopers.

πηγή: asfalistiko.gr