Ο δήμος τούς θέλει η Θέμις διαφωνεί…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο δήμος τούς θέλει η Θέμις διαφωνεί…

Ανεργοι παραμένουν στην ουσία 478 συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη νέα απόρριψη αιτήματος προσωρινής διαταγής που είχαν ζητήσει από το Πρωτοδικείο για να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους καλύπτοντας διαρκείς και πάγιες ανάγκες ώς την έκδοση απόφασης επί των κύριων αγωγών που συζητήθηκαν χθες.

Αξιοσημείωτο, ότι ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για την καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης κατέθεσε στο δικαστήριο πως είναι άκρως απαραίτητοι διότι υπάρχουν μεγάλα κενά…

Οι συνολικά έξι ομαδικές αγωγές των 478 συζητήθηκαν σε δύο ακροατήρια από δύο διαφορετικούς προέδρους Πρωτοδικών, όμως το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει, με διαφορετική διαδικασία αυτή τη φορά, απερρίφθη πάλι όπως είχε γίνει και πριν από 20 μέρες.

Η απόφαση αυτή, έστω κι αν είναι προσωρινή ώσπου να εκδοθεί εκείνη που θα αποφαίνεται επί των αγωγών σε μερικούς μήνες, σημαίνει ότι 478 άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κριθεί και η τύχη άλλων 193, οι οποίοι κέρδισαν μεν την αγωγή πρωτοδίκως, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το Εφετείο…

Δυστυχώς, η προϊστορία παρόμοιων υποθέσεων δεν γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους.

Δυσαναπλήρωτο κενό

Στο ακροατήριο, πάντως, χθες, ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης, τον οποίο ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ορίσει υπεύθυνο για την υπηρεσία καθαριότητας, ήταν ξεκάθαρος.

Τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και η απουσία τους από την υπηρεσία δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό.

Αντέκρουσε μάλιστα και το επιχείρημα περί δημιουργίας υπεράριθμου προσωπικού με την επικείμενη πρόσληψη τον Σεπτέμβριο 515 άλλων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας ότι επ’ ουδενί θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Εξήγησε πως 232 εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες με χαρτί γιατρού για λόγους υγείας, ενώ κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται 40-50 άτομα.

«Αρα», είπε, «σε δυο χρόνια πάλι θα έχουμε έλλειψη προσωπικού ακόμη κι αν τους προσλάβουμε όλους, ΑΣΕΠ και συμβασιούχους».

Βεβαίως, η στάση αυτή του κ. Ζαχαριάδη σαφώς διαφοροποιείται από εκείνη της νομικής υπηρεσίας του δήμου, που εισηγήθηκε για τυπικούς λόγους την προσφυγή στο Εφετείο για τους 193, οι οποίοι πρωτοδίκως δικαιώθηκαν.

Η νομική υπηρεσία επικαλέστηκε το ενδεχόμενο νομικών συνεπειών για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με το σκεπτικό της υπέρβασης μονίμων υπαλλήλων.

πηγή : efsyn.gr

Συντάκτης: