Eργατικό Κέντρο Hρακλείου: Aύξηση της απασχόλησης ανηλίκων διαπιστώνει το ΣΕΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eργατικό Κέντρο Hρακλείου: Aύξηση της απασχόλησης ανηλίκων διαπιστώνει το ΣΕΠΕ

Στοιχεία που δείχνουν ότι σε όλη την επικράτεια υπάρχει πρωτοφανής αύξηση της απασχόλησης ανηλίκων, καταγράφει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου νομού Ηρακλείου, που επικαλείται τη σχετική καταγραφή από το ΣΕΠΕ Νομού Ηρακλείου, «τα οποία αντικατοπτρίζουν και την εικόνα που επικρατεί σε όλη την επικράτεια», σημειώνει το εργατικό κέντρο.

Ως προς τη συγκεκριμένη περιοχή το εργατικό κέντρο αναφέρει: «Στο Νομό Ηρακλείου, ήδη οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε αριθμό τις αιτήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά και αν λάβουμε υπόψη μας ότι βρισκόμαστε στην αρχή της υψηλής περιόδου επισκεψιμότητας (High season) και σε συνδυασμό, με το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται νέο κύμα απασχόλησης ανηλίκων στον χώρο του τουρισμού«.

Συνεχίζοντας η συνδικαλιστική οργάνωση, τονίζει ότι: «Η έκρηξη του φαινομένου, οφείλεται τόσο στην ζήτηση «φτηνού» εργατικού δυναμικού, λόγω της φετινής μειωμένης προσφοράς εργασίας, υπό την μορφή μαθητείας από χώρες όπως η Πολωνία, που μέχρι πέρυσι πρόσφεραν «απλόχερα», όσο και στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των ελληνικών νοικοκυριών, με τους γονείς να ζητούν οικονομική βοήθεια και από τα ανήλικα παιδιά τους.

Να σημειωθεί ότι μόνο στο Νομό Ηρακλείου οι νόμιμες άδειες απασχόλησης ανηλίκων, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι σήμερα αγγίζουν τις 320.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο εμπνέει ανησυχία, καθώς η εργασία ανηλίκων μας γυρίζει σε μεταπολεμικές εποχές».

ΠΗΓΗ: ert.gr