Παρέμβαση του Σωματείου μας για τη φύλαξη των αποθηκών στη Μαγούλα (ΠΑΕΓΑΕ): Όχι στον υπεργολάβο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρέμβαση του Σωματείου μας για τη φύλαξη των αποθηκών στη Μαγούλα (ΠΑΕΓΑΕ): Όχι στον υπεργολάβο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

5/6/2018

Συναδέλφισσες, -οι,

Η εταιρεία G4S μέσω της οποίας εργάζονται οι συνάδελφοι φύλακες στις αποθήκες της ΠΑΕΓΑΕ ενημέρωσε ορισμένους συναδέλφους ότι πρόκειται να κάνει «ανάθεση του έργου της φύλαξης» σε υπεργολάβο. Η ΠΑΕΓΑΕ είναι θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας και οι αποθήκες βρίσκονται στη Μαγούλα.  Η μέθοδος της ανάθεσης «έργου» σε εργολάβο και αυτός με τη σειρά σε νέο υπεργολάβο, κ.ο.κ. δημιουργεί μία εργολαβική αλυσίδα όπου οι εργοδοτικές υποχρεώσεις απέναντι στον εργαζόμενο να αφορούν μόνο τον τελευταίο στην αλυσίδα εργολάβο, ενώ όλοι όσοι βρίσκονται στην αλυσίδα να αποκομίζουν κέρδη.

Το Σωματείο μας απευθύνθηκε άμεσα στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με το παραπάνω θέμα. Μας δόθηκε σαφώς η διευκρίνιση ότι η Εθνική Τράπεζα δεν δέχεται να ανατίθενται τα έργα της ασφάλειας σε υπεργολάβο, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να ελέγξει την τήρηση των συμφωνηθέντων και να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο υπηρεσιών. Η υποχρέωση δε αυτή αναγράφεται ως όρος στη συμφωνία ανάθεσης. Επομένως κάθε τέτοια προσπάθεια από οποιαδήποτε εργολάβο τη βρίσκει αντίθετη.

Συνάδελφοι, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το Σωματείο εάν σας ζητηθεί οποιαδήποτε αλλαγή στην εργασιακή σας σχέση. ΔΕΝ υπογράφετε πριν ενημερώσετε τους εκπροσώπους του Σωματείου στα παρακάτω τηλέφωνα. Με σωστή ενημέρωση και εκπροσώπηση από το Σωματείο μας θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου