Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο

Ανακοίνωση από ΟΙΕΛΕ:

Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας στα μέσα Ιανουαρίου, μετά από καταγγελίες συναδέλφων, ότι κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κατά κύριο λόγο νηπιαγωγεία, δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το νέο μισθολόγιο. Είχαμε ενημερώσει τόσο την Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ για το ζήτημα και είχαμε ζητήσει να εκδοθεί εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να ελεγχθούν οι μισθοδοτικές καταστάσεις. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Διευθύνσεις δεν ελέγχουν τις καταστάσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε λάβει καταγγελίες ότι κάποια νηπιαφγωγεία αρνούνται να ενσωματώσουν στους μισθούς των εκπαιδευτικών τις (πενιχρές, είναι αλήθεια) αυξήσεις του νέου μισθολογίου.

Η ΟΙΕΛΕ θα εκδώσει καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία που ανενόχλητα μέχρι στιγμής παραβιάζουν τη νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά τις οδηγίες που τον Ιανουάριο είχαμε δώσει στους συναδέλφους για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα:

Τι κάνουμε στην περίπτωση που δεν εφαρμλοζεται το νέο μισθολόγιο στο σχολείο που υπηρετούμε;

  • Ενημερώνουμε, ακόμη και ανώνυμα, την ΟΙΕΛΕ και αναφέρουμε το όνομα του σχολείου
  • Αναφέρουμε το ονοματεπώνυμο του λογιστή
  • Προσκομίζουμε στον δήθεν «ανίδεο» λογιστή του σχολείου την ΑΠ οικ. 2/97758/ΔΕΠ/19-10-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που προβλέπει την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, τον επανακαθορισμό της οικογενειακής παροχής και την αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης (η εγκύκλιος εδώ)
  • Ακόμη κι αν δεν μας έχουν ενημερώσει για τίποτε, ελέγχουμε το μισθό μας του Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έχει υπάρξει η προβλεπόμενη αύξηση σε μισθό/οικογενειακή παροχή/επίδομα θέσης, ενημερώνουμε άμεσα την Ομοσπονδία για το σχολείο και τον λογιστή.

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν: