ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Ψίχουλα και κοροϊδία η αήξηση του κατώτατου μισθού !!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Ψίχουλα και κοροϊδία η αήξηση του κατώτατου μισθού !!!

Αθήνα, 29 Μάρτη 2024

Η σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει, καθώς συνιστά μέγιστο εμπαιγμό και ασέβεια απέναντι στον κόσμο της εργασίας που καθημερινά δίνει τον αγώνα της επιβίωσης και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διαρκή φτωχοποίηση.

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, με τις τιμές στα είδη βασικής κατανάλωσης να αυξάνονται κάθε εβδομάδα, τα ενοίκια να είναι απλησίαστα και χιλιάδες συνανθρώπους μας να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους  πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει  μία αύξηση του βασικού μισθού που είναι κυριολεκτικά ψίχουλα, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να αποκρύψει την σκληρή, αντιλαϊκή και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παριστάνει ότι δήθεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό, εφαρμόζει εκείνες τις πολιτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα τα υπερκέρδη για τους λίγους και εκλεκτούς, ενώ για τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, την εξαθλίωση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό!

Έλλειψη μέτρων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, εξευτελιστικοί μισθοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ελαστικές σχέσεις εργασίας ,ανεργία, απλήρωτες υπερωρίες, απουσία ελέγχων στην αγορά εργασίας, νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για κατάργηση οκταώρου και συμβάσεις μίας ημέρας και φυσικά συνέχιση της αφαίρεσης  από τους κοινωνικούς εταίρους της δυνατότητας να διαπραγματεύονται τον κατώτατο μισθό, αποτελούν μερικές μόνο από τις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που μας φέρνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Απέναντι στις πολιτικές της εξαθλίωσης αλλά και στην απόφαση εμπαιγμό και πρόκληση του Πρωθυπουργού για αύξηση που ούτε για να αγοράσει κανείς μισό κιλό ψωμί δεν φτάνει, η απάντηση που πρέπει να δοθεί από όλους τους εργαζόμενους, απ’ όλους τους ανέργους συνανθρώπους μας, τους συνταξιούχους, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απριλίου.

Να είμαστε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους φωνάζοντας στην κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη:

“Δεν μας λείπει το παντεσπάνι, μας λείπει το ψωμί”.