Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την Ερυθρά Θάλασσα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την Ερυθρά Θάλασσα


Να προστατευθούν οι ναυτεργάτες στις επικίνδυνες θαλάσσιες ζώνες

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν  εργατικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας στην Ερυθρά Θάλασσα την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6μμ στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου στον Πειραιά.

Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στο πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας πληθαίνουν και έχουν χάσει τη ζωή ή έχουν τραυματιστεί μέλη των πληρωμάτων. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εμπλέξει τη χώρα μας με τη συμμετοχή ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή χωρίς να διαβουλευτεί ή να λάβει νομιμοποίηση για αυτήν την απόφαση της. Η επικινδυνότητα αυτής της εμπλοκής είναι πολύ μεγάλη αφού συμμετέχουν δυνάμεις της χώρας πολύ μακριά από τα ελληνικά σύνορα ασκώντας χρέη χωροφύλακα στην περιοχή. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν υπάρχει διεθνής νομιμοποίηση γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια απόφαση.

Η γενοκτονία που επιχειρείται τους τελευταίους μήνες από το κράτος του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα πέρα από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που έχει προκαλέσει, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει εκείνα τα μέτρα ώστε να σταματήσει την γενοκτονία και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά ανοίγοντας επιπλέον μέτωπα και συγκρούσεις. Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά και ειρηνικά μέσα στην κατεύθυνση του τερματισμού της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη κι όχι να συμμετέχει με ένοπλες δυνάμεις δημιουργώντας αφενός νέες εστίες συγκρούσεων τροφοδοτώντας τον πόλεμο και την καταστροφή αλλά και αφετέρου εκθέτοντας σε κίνδυνο τον λαό μας από ενδεχόμενες μελλοντικές επιθέσεις.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει στην ειρήνη στην Μέση Ανατολή και να σταματήσει τις ενέργειες που πυροδοτούν νέες πολεμικές συγκρούσεις και καταστροφή στους λαούς. 

Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε εμπόλεμες ζώνες, καμία εμπλοκή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων έξω από τα σύνορα μας.