ΠΟΘΑ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΕΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΕΤΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

8η Μάρτη Παγκόσμια μέρα των γυναικών!

Φέτος συμπληρώνονται 167 χρόνια από την εξέγερση των γυναικών στα κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης, στις 8 Μαρτίου του 1857. Παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει πάνω από 100 χρόνια από τότε, τα αιτήματα των γυναικών παραμένουν επίκαιρα. Στην Ελλάδα οι γυναίκες εξακολουθούν να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινότητα.

 Η καταπίεση των γυναικών, οι παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας, η εκμετάλλευση, η βία, οι γυναικοκτονίες, το trafficking, είναι μία καθημερινότητα για τις γυναίκες στην Ελλάδα. Ειδικότερα, Στον χώρο μας το #metoo κίνημα έφερε στο φως τις παθογένειες αυτές και μας έδειξε την σκληρή καθημερινότητα των συναδελφισσών μας. Ενάντια στην καταπίεση λοιπόν, ενώνουμε τις φωνές μας για ζωή και δουλειά με ίσα δικαιώματα

 Διεκδικούμε:

 ·        Ίση αμοιβή για ίση εργασία – ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες

·        Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης, για τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας (ψυχολογική, νομική και κοινωνική στήριξη)

·        Δημόσια παροχή παιδικών σταθμών και κατασκηνώσεων και υπηρεσιών δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά

·        Ένταξη στην εκπαίδευση της σεξουαλική αγωγής και μαθημάτων για την ισότητα των φύλων.

·        Νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία

 Φέτος, οφείλουμε να τιμήσουμε με αυτή τη μέρα τις γυναίκες της Παλαιστίνης που αγωνίζονται καθημερινά για ελευθερία και ανεξαρτησία. Οι εικόνες που μας έρχονται από την Παλαιστίνη είναι αποτροπιαστικές. Οι εικόνες από τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία, οι μητέρες που ψάχνουν τα παιδιά τους στα χαλάσματα και τα βρέφη που έχουν αποξηλωθεί από τις οικογένειες τους μόνο οργή μπορούν να μας γεμίζουν. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην γενοκτονία της Παλαιστίνης. Για το λόγο  αυτό η φετινή 8η Μάρτη  αφιερώνεται στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας την Παρασκευή 8η Μάρτη από τις 12.00 π.μ μέχρι τις 16:00 μαζί με τα  Εργατικά Κέντρα της χώρας και την ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην καταπίεση και εκμετάλλευση των γυναικών και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις (για την Αθήνα η συγκέντρωση προγραμματίζεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:00)