Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων ΑΝΘ Θεαγένειο, Πέμπτη 7/12

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων ΑΝΘ Θεαγένειο, Πέμπτη 7/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α.Ν.Θ “ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ’’

Η κυβέρνηση απαξιώνει συνειδητά τα δημόσια νοσοκομεία. Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, οι υπηρεσίες που δίνονται στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν στην περεταίρω υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Στο ΑΝΘ Θεαγένειο υπηρεσίες δίνονται σταδιακά σε εργολάβους. Πέρα από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχουν δοθεί παλαιότερα σε εργολάβους (σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη), η τεχνική υπηρεσία και η επιστασία λειτουργούν σχεδόν εξ ολοκλήρου από εργολαβικούς εργαζόμενους. Το τελευταίο διάστημα και άλλες υπηρεσίες παραδόθηκαν σε εργολάβους (Αρχείο, μεταφορές ασθενών, τηλεφωνικό κέντρο).

Το παθολογοανατομικό τμήμα, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του νοσοκομείου μας, υπολειτουργεί λόγω σημαντικής έλλειψης γιατρών με αποτέλεσμα να δίνεται μεγάλο μέρος των παρασκευασμάτων σε ιδιωτικό εργαστήριο, κοστίζοντας κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ.

Η μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες έχει σαν αποτέλεσμα την εργασιακή εξουθένωση των εργαζομένων του. Οι ελάχιστες προσλήψεις, και αυτές επικουρικού προσωπικού των τελευταίων χρόνων δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν στα όρια με το προσωπικό που τους έχει απομείνει. Πάνω από 25% οι κενές οργανικές θέσεις. Με την προκήρυξη που βγήκε μετά από χρόνια για νοσηλευτικό προσωπικό, θα φύγουν περισσότεροι νοσηλευτές προς άλλα νοσοκομεία,  από αυτούς που θα έρθουν.

Η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να κρατάει σε εργασιακή ομηρία τους επικουρικούς εργαζόμενους, που έχουν φτάσει στο νοσοκομείο μας να είναι πάνω από 30% των εργαζομένων και έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια να μείνει όρθιο, άλλα τους εμπαίζει προκλητικά δίνοντας τους εξάμηνη παράταση και τρίμηνη για τους ΣΟΧ, παρά την υπόσχεση για ετήσια ανανέωση, επιτείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια τους.

Η αδικία στην απονομή του ανθυγιεινού επιδόματος έχει δημιουργήσει απογοήτευση και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Οι εφημερίες και τα νυχτερινά εξαιρέσιμα που θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο να πληρώνονται στην ώρα τους καθυστερούν και πάλι. Στο νοσοκομείο μας, έχουν να πληρωθούν από τον μήνα Αύγουστο.

Ακόμα περιμένουμε την ένταξη μας στα ΒΑΕ παρά τις υποσχέσεις και τα πορίσματα των επιτροπών.

Η ελάχιστη αύξηση που θα δοθεί στον μισθό μας από το νέο έτος, δεν μας ικανοποίει και δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις μισθολογικές απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε μια περίοδο με τέτοια ακρίβεια και υψηλό πληθωρισμό.

Το Σωματείο εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζομένους  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 07/12/2023 στις 13:30 στον αύλειο  χώρο του νοσοκομείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)
  • Πραγματικές αυξήσεις μισθών άμεσα
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στις δημόσιες μονάδες υγείας χωρίς περικοπές.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες
  • Όχι στην παραχώρηση λειτουργιών στους ιδιώτες. 
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                                               ΚΟΚΑΡΙΔΑΣ