ΟΣΜΕ:Ψωμί Παιδεία Ελευθερία Ειρήνη Δημοκρατία, Το Πολυτεχνείο ζει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ:Ψωμί Παιδεία Ελευθερία Ειρήνη Δημοκρατία, Το Πολυτεχνείο ζει

Ψωμί  Παιδεία  Ελευθερία  Ειρήνη  Δημοκρατία

Το  Πολυτεχνείο  ζει

Επίκαιρο όσο ποτέ, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια παραμένει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Το μήνυμα του αγώνα του λαού, της νεολαίας, του φοιτητικού κινήματος, των εργαζόμενων, το μήνυμα της διεκδίκησης και της αντίστασης, απέναντι σε κάθε είδους τυραννία, σε κάθε καταναγκασμό, το μήνυμα απέναντι στην ανελευθερία και στην επιδίωξη της καθιέρωσης καθεστωτικών αντιλήψεων, απέναντι στην καταπίεση, την τρομοκρατία και στον αυταρχισμό, απέναντι στις διώξεις, στις φυλακίσεις και τους βασανισμούς δημοκρατικών πολιτών, απέναντι στο στυγερό, φασιστικό και  απολυταρχικό καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών. 

Ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό αποκτά στις μέρες μας αυτό το μήνυμα και  ο εορτασμός της εξέγερσης του λαού το Νοέμβρη του ΄73, ενεργά και επίκαιρα, παραμένουν  τα αιτήματα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και Δημοκρατία,  όπως  και  το  αίτημα  για  τη  διατήρηση  του  βασικότερου  ανθρώπινου  αγαθού  της  παγκόσμιας  ειρήνης,  του  αγαθού  το  οποίο  στις  μέρες  μας  πλήττεται  βίαια,  με  χαρακτηριστικό  παράδειγμα  το  έγκλημα  το  οποίο  συντελείται  στη  Γάζα,  το  έγκλημα  της  σφαγής  του  Παλαιστινιακού  λαού.     

Ενεργές και  επίκαιρες οι διεκδικήσεις,  οι  διεκδικήσεις για το δικαίωμα  στην  εργασία, το  σεβασμό, την αξιοπρέπεια,  το  δικαίωμα στη  μάθηση,  την  πρόσβαση  στην  υγεία,  το  δικαίωμα  στη  ζωή. 

Τα κοινωνικά ζητήματα αυξάνονται, οι ανισότητες  διευρύνονται, τα δημόσια αγαθά εκποιούνται, κατακτήσεις  αμφισβητούνται, η εργατική τάξη πλήττεται, η ακρίβεια  μαστίζει  την  κοινωνία,  τσακίζει τα  νοικοκυριά,  τα  φαινόμενα  φτωχοποίησης  είναι  ήδη  εδώ. 

Ταυτόχρονα αυγαταίνουν τα φαινόμενα της ανελευθερίας, της αστυνομοκρατίας, της βίας και του αυταρχισμού των κατασταλτικών μηχανισμών, αυγαταίνουν οι παρεμβάσεις οι οποίες πλήττουν το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία,  αυγαταίνουν  οι  ενδείξεις  όδευσης  προς  μία  δυστοπική  κοινωνία.

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμώντας όλους όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν την ψυχή και το αίμα τους, για την ισότητα, την ελευθερία και τη Δημοκρατία,  λαμβάνοντας  υπόψη  και τα παραπάνω δεδομένα, να αναλογιστούμε, να στοχαστούμε,  να επανεκτιμήσουμε τα μηνύματα των αγώνων και τις αξίες που παραλάβαμε και να πράξουμε ανάλογα. 

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε)  συμμετέχει  στις  εκδηλώσεις  τιμής  και  μνήμης των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία μαζί με τα σωματεία μέλη της, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο δεν θα παραδοθεί στη λήθη του χρόνου

Το Πολυτεχνείο ζει

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ