Βενιζέλειο / Πλήρης διάλυση – «Διώχνουν» ειδικευόμενους επειδή… δεν υπάρχει διοίκηση να τους ορκίσει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βενιζέλειο / Πλήρης διάλυση – «Διώχνουν» ειδικευόμενους επειδή… δεν υπάρχει διοίκηση να τους ορκίσει

Ούτε διοικητής, ούτε αναπληρωτής διοικητής, ούτε καν Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας έχει οριστεί – Κατρακυλά μέρα με τη μέρα όσο παραμένει «ακέφαλο»

Σε τραγική κατάσταση επέρχεται μέρα με τη μέρα το Βενιζέλειο, αναδεικνύοντας την αποτυχία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και συνολικά την αδιαφορία της κυβέρνησης για την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, στη μακρά λίστα των σοβαρών ζητημάτων που καταγράφονται, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι όσο δεν υπάρχει διοικητής στο Βενιζέλειο, δεν μπορούν να ορκιστούν οι ειδικευόμενοι, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, και με ειδικευόμενο στην Ορθοπεδική. Σε μία κλινική με σοβαρότατες ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού, «έδιωξαν» τον ειδικευόμενο επειδή δεν υπάρχει κανένας να τον ορκίσει. 

Ούτε διοικητής, ούτε αναπληρωτής διοικητής, ούτε καν Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας έχει οριστεί, που θα μπορούσε να δώσει λύση σε θέματα επείγοντα, με συνέπεια το αδιέξοδο να μεγαλώνει και να απειλεί να «καταπιεί» το νοσοκομείο που κατρακυλά μέρα με τη μέρα όσο παραμένει «ακέφαλο». Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα η κατάσταση αυτή όμως έχει και άλλες σοβαρές συνέπειες αφού ο κάθε ειδικευόμενος έχει προθεσμία, όπως αναφέρεται, 15 ημερών να ορκιστεί από την γνωστοποίηση του διορισμού του, διαφορετικά κινδυνεύει να τεθεί εκτός λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, με μια επιστολή-κόλαφο προς τον  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του, μόλις επτά ημέρες μετά τον διορισμό του από τον υπουργό Υγείας, με τον ίδιο να καταγγέλλει μεταξύ άλλων  το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο νοσοκομείο, ενώ να σημειωθεί ότι ακολούθησε και η παραίτηση του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, αρμόδιου για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

πηγή: avgi.gr