ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Έγκλημα πολέμου στη Γάζα – Ψήφισμα εργατικών συνδικάτων Παλαιστίνης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Έγκλημα πολέμου στη Γάζα – Ψήφισμα εργατικών συνδικάτων Παλαιστίνης

30.10.2023

Η επίθεση της 7ης Οκτώβρη στο Ισραήλ από την Χαμάς  ήταν μόνο η αφορμή. Οι νεκροί στη Γάζα από τις ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν φτάσει τους 8000… . 3000 παιδιά μεταξύ αυτών. ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ. 1.500.000 εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, η μισή πόλη ισοπεδωμένη και ένα βομβαρδισμένο νοσοκομείο. Αποκλεισμός της Γάζας από παντού. Μια τεράστια φυλακή χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα. Η πολεμική επιχείρηση του Ισραήλ είναι μια εκτεταμένη επιχείρηση εθνοκάθαρσης, μία ανθρωπιστική κρίση.

Το έγκλημα του Ισραήλ δεν είναι σημερινό, είναι διαρκές. Εξήντα χρόνια τώρα σκοτώνει, φυλακίζει, εκτοπίζει και καταδυναστεύει τους Παλαιστίνιους. Η Γάζα και η Δυτική Όχθη είναι δυο απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ένα νέο ολοκαύτωμα είναι σε εξέλιξη. Μόνο που αυτοί που κάποτε ήταν τα θύματα τώρα είναι οι θύτες.

Το έγκλημα του Ισραήλ δεν είναι σημερινό, είναι διαρκές. Εξήντα χρόνια τώρα σκοτώνει, φυλακίζει, εκτοπίζει και καταδυναστεύει τους Παλαιστίνιους. Η Γάζα και η Δυτική Όχθη είναι δυο απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ένα νέο ολοκαύτωμα είναι σε εξέλιξη. Μόνο που αυτοί που κάποτε ήταν τα θύματα τώρα είναι οι θύτες.

Καταδικάζουμε την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και του ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Καταδικάζουμε την στήριξη που παρέχει η Ελληνική Κυβέρνηση στην ισραηλινή εισβολή και την εγκληματική στάση της να απέχει από το Ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουν σε αυτές.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει έμπρακτα των αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και ανεξαρτησία.


Επισυνάπτεται επιστολή-ψήφισμα των Εργατικών Ομοσπονδιών Παλαιστίνης

ΨΗΦΙΣΜΑ

  • Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων – General Union of Palestinian Workers
  • Συμμαχίας Συνδικάτων Παλαιστίνης – Labor Union Coalition of Palestine
  • Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων – Palestine Federation of Trade Unions

Αδέρφια μας, Εργάτες του κόσμου,

Από την αιματοβαμμένη Παλαιστίνη, η εργατική τάξη και τα συνδικάτα των Παλαιστινίων στέλνουμε περήφανο χαιρετισμό και την τεράστια ευγνωμοσύνη μας στα εκατομμύρια που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους των πόλεων σε όλες τις ηπείρους φωνάζοντας ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Ενάντια στις Κυβερνήσεις τους, τους οργανισμούς του Ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, οι λαοί του κόσμου στέκονται στο πλευρό του λαού μας, στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που αυτές τις μέρες γράφει με το αίμα των Παλαιστινίων στις σελίδες της το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα.

Οι στιγμές είναι δραματικές. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που περνά ένα ακόμη παιδί της Παλαιστίνης δολοφονείται από το Ισραήλ.

Τα δάκρυα μας έχουν στερέψει, όπως έχει στερέψει το νερό, το φαγητό, η βενζίνη, το ηλεκτρικό στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, στην Γάζα των 2 εκατομμυρίων ψυχών, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για την μαζική σφαγή τους.

Αυτό που μας μένει είναι η ελπίδα! Η ελπίδα ότι ο λαός μας δεν είναι μόνος του απέναντι στην βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και αδικία! Μας μένει η ελπίδα ότι οι λαοί, τα αγωνιστικά συνδικάτα του κόσμου, η παγκόσμια εργατική τάξη για μια ακόμη φορά θα σηκώσει το ανάστημα της και θα υπερασπιστεί τα αδέρφια της.

Σε κάθε χώρα του κόσμου τα συνδικάτα να διαδώσουν το μήνυμα μας!

Απέναντι στις Κυβερνήσεις που τσακίζουν τα δικαιώματα των ίδιων των λαών τους και στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ να απαιτήσουν:

Σταματήστε κάθε στήριξη, κάθε συνεργασία με το Κράτος Δολοφόνο του Ισραήλ!

Τα συνδικάτα κάθε χώρας να αναπτύξουν δράσεις ενάντια στην δολοφονική μηχανή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που στηρίζει την μαζική δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού

Τα συνδικάτα κάθε χώρας να βάλουν εμπόδια στον εξοπλισμό του χεριού που μας δολοφονεί. Να εμποδιστεί ο στρατιωτικός, οικονομικός εξοπλισμός του Ισραήλ

Να εκφραστεί μαζική καταδίκη απέναντι σε Κυβερνήσεις και πολυεθνικές που διώκουν την αλληλεγγύη με τον λαό της Παλαιστίνης

Να δυναμώσουν οι κοινές δράσεις των αγωνιστικών συνδικάτων του Κόσμου στον αγώνα για ΕΙΡΗΝΗ-Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Σας υποσχόμαστε: Ο λαός μας δεν θα λυγίσει!

Όσο και αν μας πονέσουν, όσο και αν μας ματώσουν, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί γιατί έχουμε το δίκιο και στο τέλος θα νικήσουν οι Λαοί!

Τούτη την γη την λέγαν Παλαιστίνη

Παλαιστίνη την λένε Ακόμα!”