Ε.Κ. Σαλαμίνας: Η λίστα νεκρών, αναπήρων και τραυματισμένων εργατών μακραίνει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ε.Κ. Σαλαμίνας: Η λίστα νεκρών, αναπήρων και τραυματισμένων εργατών μακραίνει

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ

Το Δ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας καταγγέλλει τα δυο νέα εγκλήματα που σημειώθηκαν σήμερα 2/10 / 2023 λόγω, και πάλι, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. 

Ξανά “στο ίδιο έργο θεατές” με θύματα και πάλι ανθρώπους που ξεκινούν το πρωί για ένα μεροκάματο και καταλήγουν νεκροί, ανάπηροι και στην καλύτερη περίπτωση τραυματισμένοι. 

Ξανά “στο ίδιο έργο θεατές” με θύματα και πάλι ανθρώπους που ξεκινούν το πρωί για ένα μεροκάματο και καταλήγουν νεκροί, ανάπηροι και στην καλύτερη περίπτωση τραυματισμένοι

Στην πρώτη περίπτωση ένας εργάτης 27 μόλις ετών, πατέρας ανηλίκων, έχασε την ζωή του σε αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνταν σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης στον Πειραιά , όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από πέτρες και χώματα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε η Πυροσβεστική δεν κατάφερε να τον σώσει. 

Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού σε περιφέρειες και Δήμους που οδηγεί στην ανάθεση όλων των έργων σε εργολάβους και στην έξαρση της εργοδοτικής ασυδοσίας. 

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη  σε συνάδελφο που εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβων που πραγματοποιούσε εργασίες ελέγχου και συντήρησης σε οικοδομικό γερανό στα Ναυπηγεία Σαλαμίνος, ιδιοκτησίας Γ.ΚΟΡΟΥ. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο γερανός ήταν πολλά χρόνια παροπλισμένος και η εταιρεία επεδίωκε να τον διορθώσει και να τον ξαναβάλει σε λειτουργία. 

Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε την ζωή του στον Πειραιά και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο. 

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν τα αίτια και των δυο ατυχημάτων και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες που αναλογούν στους υπεύθυνους. 

Το Δ.Σ