ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα στο Πέραμα, η συνέχεια …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα στο Πέραμα, η συνέχεια …

16.06.2023

Από τις 29 Μαΐου που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα το οποίο κόστισε την ζωή ενός 47χρονου χειριστή και τον τραυματισμό άλλων δύο, έχουν συμβεί τα εξής:

  • 8 Ιουνίου: Μηχανικός-εφαρμοστής τραυματίστηκε στο πόδι
  • 10 Ιουνίου: Εργαζόμενος ναυπηγο-ξυλουργός ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο κατά τη διάρκεια εργασιών σε θαλαμηγό σκάφος
  • 14 Ιουνίου: Δύτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επιθεώρησης πλοίου

Και μόλις χθες, 15 Ιουνίου, 27χρονος ελαιοχρωματιστής έπεσε από σκαλωσιά και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αυτά, μαζί με τα μικρότερης σοβαρότητας ατυχήματα – εγκαύματα, τραυματισμοί με ράμματα, κλπ – δίνουν ξεκάθαρα την εικόνα ενός εργασιακού χώρου όπου δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και δεν λαμβάνονται τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Άλλοτε λείπει κάποιο εξάρτημα-έλασμα, άλλοτε κάποιο προστατευτικό ρέλι και οι εργάτες παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα!

Στηρίζουμε απερίφραστα τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που απαιτούν να γίνονται συχνοί και εμπεριστατωμένοι έλεγχοι, να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, να ισχύουν και να εφαρμόζονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Έχουμε επίγνωση ότι άλλες θα είναι οι προτεραιότητες μιας κυβέρνησης που έχει ήδη ομολογήσει ότι σκοπεύει να κάνει διαλογή στους ασθενείς,  αλλά θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς και αυτές που πιστεύουν ότι μας αξίζει μια καλύτερη ζωή και παλεύουν για αυτό!

Σήμερα Παρασκευή το Σωματείο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγο-ξυλουργών έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 10 π.μ.

Θα είμαστε εκεί!