ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ΑΝΘΡΩΝΙΝΗ ΖΩΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ΑΝΘΡΩΝΙΝΗ ΖΩΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ;

Πριν κλείσουν οι πληγές που άφησε το έγκλημα στα Τέμπη, νέο έγκλημα  στο βυθό των θαλασσών μας. Το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, αποτελεί πιθανότατα την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Μεσόγειο και στην Ελλάδα στην σύγχρονη ιστορία της.

Για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου θα σωπάσουμε; Μας αρκούν τα δάκρυα και το τριήμερο πένθος; Να μετατρέψουμε τη θλίψη σε αγώνα και να διεκδικήσουμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή! Καμία έκπτωση κανένας ωχαδερφισμός, καμιά συγνώμη!

Οι μετανάστες και πρόσφυγες είναι άνθρωποι της ανάγκης, που ρισκάρουν την ίδια τους ζωή  για ένα  καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για μια καλύτερη ζωή και το ίδιο πείσμα για να ανατρέψουμε την αδικία.

Από τους κυβερνώντες δε ζητούμε αλληλεγγύη, δε ζητούμε δάκρυα μετά το έγκλημα, ζητούμε συγκεκριμένες θεσμικές πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν τα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου, που θα σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Ζητούμε την προστασία και το σεβασμό των ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από την ακραία φτώχεια και τη φρίκη των πολεμικών συγκρούσεων..

Όσοι/ες αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται ασφαλείς οδούς, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα. Κυβέρνηση και Ε.Ε. να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για ένα έγκλημα που μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

                                              Όλοι στην συγκέντρωση

                       Σήμερα Πέμπτη 15/6 στις 19:00 στα Προπύλαια