ΟΤΕ: «εθελούσια απόλυση ή… Θεσσαλονίκη»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΤΕ: «εθελούσια απόλυση ή… Θεσσαλονίκη»

Με το δίλημμα «εθελούσια απόλυση ή Θεσσαλονίκη» έχουν έρθει αντιμέτωποι οι τέσσερις εργαζόμενοι του τμήματος ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης. Πρόσφατα, η διοίκηση της COSMOTE e-VALUE (θυγατρική του ΟΤΕ) ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας των περιφερειακών δομών και τη συγκέντρωση αυτών μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θέτοντας τους εργαζόμενους μπροστά σε ωμό και εκβιαστικό δίλημμα. Η αιτία των παραπάνω ενεργειών είναι επιχειρησιακοί λόγοι, όπως η αλλαγή και η πολυπλοκότητα των αντικειμένων, καθώς και η δυσκολία εκπαίδευσης, λόγω απόστασης από τα κέντρα εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία καταρρίπτονται γιατί, κατά την πρόσφατη περίοδο της καραντίνας, το τμήμα λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα με την τηλεργασία. «Όλες οι εκπαιδεύσεις -από το πιο απλό αντικείμενο μέχρι το πιο περίπλοκο- έγιναν με τα ψηφιακά μέσα που πολυδιαφημίζει η επιχείρηση ότι διαθέτει και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς έως τώρα. Ποια λοιπόν θα ήταν καλύτερη διαφήμιση για την επιχείρηση από την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή μας (σύγχρονα ή ασύγχρονα) και όχι διά ζώσης, όπως άλλωστε γίνεται με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια;»

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «εδώ και μια 20ετία επιλέξαμε να εργαστούμε στην επαρχία, δημιουργώντας τις οικογένειές μας, κάνοντας τον προγραμματισμό μας -οικογενειακό και οικονομικό- και τώρα διωκόμαστε βίαια και χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την εταιρεία. Πώς μια εταιρεία σαν την COSMOTE e-VALUE, η οποία πάντα προβάλλει το κοινωνικό της πρόσωπο και το φιλικό προς τον εργαζόμενο περιβάλλον εργασίας, εμφανίζεται τόσο απάνθρωπη απέναντι σε οικογένειες; Ο συγκεκριμένος εκβιασμός της εταιρείας προκαλεί τεράστια αναστάτωση τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό-κοινωνικό».

Αναδημοσίευση από : efsyn.gr/

Αντώνης Τελόπουλος