ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΘΑ και ΕΤΕΚΤ-ΟΤ: Για έλεγχο από το ΣΕΠΕ στην “Τηλεκίνηση Α.Ε.”

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΘΑ και ΕΤΕΚΤ-ΟΤ: Για έλεγχο από το ΣΕΠΕ στην “Τηλεκίνηση Α.Ε.”

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες για κρούσματα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρεία παραγωγής «ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.» στην τηλεοπτική σειρά «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ»  που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ζητήσαμε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. 

Ζητήσαμε να εξεταστούν: αν δηλώνονται η υπερεργασία και οι υπερωρίες, αν εφαρμόζεται το ωράριο, αν αποδίδονται σωστά το επίδομα άδειας, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και η εκτός έδρας αποζημίωση.

Μετά από τον έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τόσο στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και με την παράθεση εγγράφων και γραπτών εξηγήσεων που να αποδεικνύουν ότι εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, προέκυψαν προβλήματα και καταλογίστηκε σημαντικό πρόστιμο.

Τα Σωματεία και η Ομοσπονδία είμαστε εδώ και δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι όσο και αν μπαίνουν εμπόδια από τη νομοθεσία, όπως η τελευταία νομοθεσία Νόμος 4808/21, ο γνωστός και ως νόμος Χατζηδάκη, όσο και αν η εργοδοτική πλευρά προσπαθήσει να συμπεριλάβει στις ατομικές συμβάσεις καταχρηστικές έννοιες, όπως συμψηφισμός αμοιβών, η δυναμική μας κινητοποίηση είναι αυτή, η οποία θα φέρνει αποτελέσματα πάντα.

Στην ενότητα η δύναμή μας!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

& ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ