Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

Η Πρωτομαγιά συμπυκνώνει τους αγώνες όλων των εργαζομένων διεθνώς από τους ματωμένους αγώνες στο Σικάγο μέχρι σήμερα για χειραφέτηση και απελευθέρωση από ένα σύστημα αδηφάγο που δημιουργεί διαρκώς οικονομικές κρίσεις και πολέμους και μεριμνά μόνο για την εκμετάλλευση των λαών και τη συσσώρευση πλούτου σε λίγους κεφαλαιοκράτες. Στη χώρα μας η οικονομική κρίση όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει αλλά βαθαίνει δημιουργώντας συνεχώς νεόπτωχους, απειλεί και στερεί βασικά κοινωνικά δικαιώματα, απειλεί τη δημοκρατία και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή σπρώχνοντας όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού μας στο περιθώριο και παράλληλα αυξάνει την φτώχεια.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ακρίβεια αυξάνεται αδιάκοπα, τα κοινωνικά αγαθά όπως της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας συνεχώς υποβαθμίζονται λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, η ενέργεια έχει γίνει πανάκριβη για τον απλό λαό ενώ το δυστύχημα των Τεμπών ανέδειξε με τον τραγικότερο τρόπο την έλλειψη ασφάλειας στις μεταφορές.

Η σημερινή κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει, μεριμνά μόνο για την διασφάλιση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, ρίχνει πέπλο συγκάλυψης στις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των οικονομικών σκανδάλων βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα δίνει γη και ύδωρ στα κοράκια που πραγματοποιούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ωθώντας στην εξαθλίωση οικογένειες και προωθεί περαιτέρω αντεργατικές πολιτικές κλείνοντας τα μάτια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Συστηματικά αποδυναμώνονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την προστασία των εργαζομένων όπως είναι η Επιθεώρηση Εργασίας την ίδια ώρα που τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο και δεκάδες συνάδελφοι μας έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εργασία τους. Η έλλειψη ασφάλειας στην εργασία και στις μεταφορές έχει αναδειχθεί σε κύριο πρόβλημα και ξεσήκωσε κύμα κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων το προηγούμενο διάστημα.

Μέσα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός πλέγματος για την προστασία της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής με ελέγχους και συγκεκριμένα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε κοινωνική ασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους:

· Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

· Αυξήσεις στους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

· Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

· Αυστηρή τήρηση κανόνων για τη Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία

· Ασφάλεια στις δημόσιες μεταφορές

· Τερματισμό των καταστροφικών ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων αγαθών

· Μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Όλοι και όλες στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ. την Πλατεία Κλαυθμώνος