ΣΕΕΤ: Εργατική Πρωτομαγιά 2023 – Ενώνουμε τις φωνές μας Δευτέρα 1 Μάη, 11:00 π.μ., Πλ. Κλαυθμώνος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Εργατική Πρωτομαγιά 2023 – Ενώνουμε τις φωνές μας Δευτέρα 1 Μάη, 11:00 π.μ., Πλ. Κλαυθμώνος

25.04.2023

Όταν ο πληθωρισμός οδηγεί, για δεύτερη συνεχή  χρονιά, στην απώλεια της «αγοραστικής δύναμης» των μισθών μας, όταν η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας σπάει κάθε ρεκόρ και η συνεχιζόμενη άνοδος των επιτοκίων τινάζει οικογενειακούς προϋπολογισμούς στον αέρα, έχει έρθει η ώρα να οργανώσουμε την αντίστασή μας.

Την τελευταία τριετία, η Ελλάδα είναι μία από τις δύο μοναδικές χώρες του ΟΟΣΑ που ο ονομαστικός μισθός μειώθηκε. Τα προβλήματα στην οικονομία αλλά και το υποτιθέμενο φάρμακο για να αποφύγουμε την κρίση, δηλαδή η άνοδος των επιτοκίων, αποδεικνύεται πιο τοξικό από το ίδιο το πρόβλημα. Ωστόσο, δεν φτάνουν μόνο οι διαπιστώσεις. Απαιτείται δράση. Οι εργαζόμενοι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκονται εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις, ζητώντας πραγματικές αυξήσεις και προασπίζοντας τα εργασιακά/ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Στη χώρα μας, έχουμε καθήκον να αντισταθούμε στην απειλή της φτωχοποίησης, στην αύξηση της ανισότητας που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, στην εγκληματική αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή!

Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν!

Όλοι/-ες στη συγκέντρωση του ΕΚΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ.