12ωρα δούλευε το νέο θύμα εργατικού δυστυχήματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 12ωρα δούλευε το νέο θύμα εργατικού δυστυχήματος

Εικοσιτετράωρη απεργία στο εργοστάσιο της ΕΜFI A.E. (πρώην ΕΒΓΑ) από χθες, στις 22.00, έως σήμερα, Τρίτη 18/4/2023 στις 22.00, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ύστερα από αίτημα του εργοστασιακού σωματείου, καθώς το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Βαγγέλης Τσαμπάς στις 11 Απριλίου συγκλόνισε τους συναδέλφους του που θέτουν επιτακτικά πλέον την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

«Ο συνάδελφος Βαγγέλης καταγόταν από εργατική οικογένεια, ξεχώριζε για το ήθος του, την καλοσύνη και το φιλότιμό του. Εδωσε όλες τις μάχες μέσα από τις γραμμές του σωματείου μας για να έχουμε κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα. Δεν έκανε ούτε βήμα πίσω, πάλεψε μέχρι τέλους όλες τις δυσκολίες στη ζωή και στον εργασιακό του βίο με αυταπάρνηση», αναφέρει η Ομοσπονδία εκτιμώντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και για άλλο εργατικό δυστύχημα λόγω τεράστιων ελλείψεων στα μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας.

«Η ένταση της δουλειάς για να βγει η παραγωγή της μεγαλοεργοδοσίας έχει χτυπήσει κόκκινο στο εργοστάσιο της EMFI αναγκάζοντας αρκετούς συναδέλφους να αποχωρούν οι ίδιοι από τη δουλειά τους καθώς είτε δεν μπορούν να αντέξουν αυτούς τους ρυθμούς είτε φεύγουν για να προστατέψουν την υγεία και ζωή τους.

Γι’ αυτά τα κέρδη –αυτή τη φορά της οικογένειας Φιλίππου (EMFI – ΦΑΓΕ – ELBISCO – KANAKI – ΜΙΜΙΚΟΣ)– έχασε τη ζωή του ο Βαγγέλης Τσάμπας που εργαζόταν βάρδια στο εργοστάσιο της εταιρείας EMFI, στο υποστελεχωμένο τμήμα του εργοστασίου και σε μηχανήματα ασυντήρητα, δούλευε απανωτά 12ωρα προκειμένου «να βγει η δουλειά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ(μ-λ).

Αναδημοσίευση από: efsyn.gr/