ΣΥΔΑΠΤΤ: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη 16 Μαρτίου – Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη 16 Μαρτίου – Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί

Το έγκλημα που έγινε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου δεν πρέπει να ξεχαστεί. Αυτό φωνάξαμε μαζί με χιλιάδες άλλους στην μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία της προηγούμενης Τετάρτης αλλά και στις συγκεντρώσεις που ξεχειλίζουν σχεδόν καθημερινά τους δρόμους σε κάθε πόλη της χώρας.

Η ζωή έχει γίνει πολύ φθηνή σε αυτό το χρηματιστήριο αξιών όπου για χάρη της επιχειρηματικότητας παραγκωνίζεται ακόμα και η ασφάλεια των συγκοινωνιών .

Δεν είναι όμως μόνο στον σιδηρόδρομο. Ως εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό κλάδο βλέπουμε ότι: όσο νοιάζονται οι Τράπεζες για τους χιλιάδες δανειολήπτες, πρώην πελάτες τους, που τα fund τους πετάνε αξημέρωτα έξω από τα σπίτια τους, άλλο τόσο νοιάστηκαν οι υπεύθυνοι των σιδηροδρομικών εταιρειών για τους επιβάτες τους που κομματιάστηκαν, απανθρακώθηκαν, εξαερώθηκαν.

Είμαστε εργολαβικοί εργαζόμενοι στις τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες και με τρόμο διαπιστώνουμε ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας (εικονική εργολαβία, μπλοκάκι, κλπ) εξαπλώνονται παντού. Εκ των υστέρων διαπιστώνεται υποστελέχωση, ελλιπής εκπαίδευση. Πώς εξασφαλίζονται αυτά όταν ο συνάδελφος εργάζεται μέσω «εργολάβου», όταν ο εργαζόμενος είναι μονίμως προσωρινός;;

Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους αγνοήθηκαν παντελώς, οι δικές μας επιστολές έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και οι διοικήσεις των Τραπεζών απαξιούν να απαντήσουν στα αιτήματα για συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου μας.

Πρέπει να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή, πρέπει παρόλες τις δυσκολίες να στηρίξουμε το σωματείο μας, να αντέξουμε τις διαλυτικές επιθέσεις εναντίον του, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ταξιδεύουμε με ασφάλεια, δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα, θα ζούμε με αξιοπρέπεια.

Όλοι όλες στην απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, (Όθωνος & Αμαλίας), ώρα 11 π.μ.

13/3/2023

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΣΥΔΑΠΤΤ