ΠΟΣΠΕΡΤ: Καταγγέλουμε περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Καταγγέλουμε περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς ένα ακόμη νέο περιστατικό επίθεσης έγινε σε συνάδελφο οπερατέρ εξωτερικών συνεργείων , τις προηγούμενες ημέρες και ενώ πήγαινε στο θέμα με τη μηχανή του, βρέθηκε σε μπλόκο διαμαρτυρομένων όπου τον σταμάτησαν. Αρχικά απείλησαν την ίδια του τη ζωή βάζοντας δυο καραμπίνες στο κεφάλι του. Μετά τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς και τον εγκατέλειψαν κλέβοντας τα χρήματα του και ολόκληρο τον τεχνικό εξοπλισμό. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ως εκ θαύματος γλύτωσε τη ζωή του.

Είναι η πολλοστή φορά που τηλεοπτικό συνεργείο, ιδιαίτερα μονομελές, γίνεται στόχος και απειλείται ακόμη και η ίδια τους η ζωή.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει την βάρβαρη αυτή επίθεση και απαιτεί από τους υπεύθυνους αλλά κυρίως από τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα ασφαλείας των εργαζομένων στα εξωτερικά συνεργεία. Να σταματήσουν εδώ και τώρα να χρησιμοποιούν μονομελή συνεργεία, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συνάδελφων μας. Να πάψουν πια να ενδιαφέρονται μόνο για τα νούμερα και τα κέρδη τους.

Να παράσχουν άμεσα κάθε μέτρο ασφαλείας προς τους εργαζόμενούς τους, ως έχουν υποχρέωση. Επιτέλους, με τα θέματα ασφαλείας των εργαζομένων δεν παίζουν.

Τέλος, απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση συνιστούμε επιτέλους να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων που η ίδια έχει δημιουργήσει. Να σταματήσει να τους χαϊδεύει με λίστες και δωράκια, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εργαζομένων στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας (από 340 σε 300), αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω απολύσεις.

Αγία Παρασκευή 20/12/2022