Starbucks: Απεργία σε πάνω από 100 καταστήματα, ανήμερα της Red Cup Day

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Starbucks: Απεργία σε πάνω από 100 καταστήματα, ανήμερα της Red Cup Day

Σε απεργία κατέρχονται την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε πάνω από 100 καταστήματα της Starbucks στις ΗΠΑ, ανήμερα της Red Cup Day, που είναι μια από τις μεγαλύτερες προωθητικές δράσεις της αμερικανικής αλυσίδας καφέ και ροφημάτων.

Εδώ και 25 χρόνια, η Starbucks δίνει στους πελάτες της ένα κόκκινο επαναχρησιμοποιημένο κύπελλο καφέ με κάθε αγορά τους. Ωστόσο, φέτος, σε 113 καταστήματα της αλυσίδας αυτό το κύπελο θα είναι διαφορετικό, φέροντας το χέρι του Grinch -του γνωστού πράσινου ξωτικού της περιόδου των Χριστουγέννων- να κρατάει το logo του συνδικάτου εργαζομένων της Starbucks.

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει κάνει το συνδικάτο των εργαζόμενων σε μέρα μεγάλης προωθητικής δράσης της Starbucks.

Το συνδικάτο αναφέρει πως η απεργία σκοπεύει να στρέψει την προσοχή στις προσπάθειες διάλυσης του από την Starbucks και στην άρνηση της εταιρείας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η διοίκηση έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες για άδικες εργασιακές πρακτικές.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον τελευταίο χρόνο, σχεδόν 260 καταστήματα της Starbucks έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος συνδικαλισμού.

πηγη: insider.gr