ΣΥΜΦΠΟΔΑ: Δελτίο τύπου επί της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Εσωτερικών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΦΠΟΔΑ: Δελτίο τύπου επί της σημερινής κινητοποίησης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σήμερα, Τετάρτη 15 Νοέμβρη, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε μουσική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και την δρομολόγηση των δεσμευσεων του για επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων καταλογισμών εναντίον συναδέλφων. 

Και αυτή τη φορά επιβεβαιώθηκε ότι η δύναμη της συλλογικής και μαζικής διεκδίκησης είναι αναντικατάστατη. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, που για περισσότερους από πέντε μήνες κώφευε στα  επαναλαμβανόμενα αιτήματα συναντήσεως, δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του συλλόγου μας, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης. 

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την προσωπική του θέση που είναι ενάντια στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων καθώς, όπως είπε,  “υποκρύπτουν παράνομες νομιμοποιήσεις εργαζομένων” (!!!). Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη συνολική επίλυση αντίστοιχων περιπτώσεων μέσα από νομοθετική ρύθμιση. 

Από την πλευρά μας θέσαμε το αίτημα να ενταχθεί άμεσα η ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο που θα εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή ώστε να λάβει τέλος αυτή η χρόνια αδικία. 

Η συνάντηση “έκλεισε” με τη δέσμευση του υπουργού οτι θα επικοινωνήσει με τον κο Γεραπετρίτη (συντονιστή νομοθετικού έργου της κυβέρνησης) και θα ζητήσει την ένταξη της ρύθμισης, ως τροπολογία, στο  νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Η μέχρι τώρα στάση της ηγεσίας του Υπουργείου δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Θα συνεχίσουμε, δυναμώνοντας τον αγώνα μας μέχρι την οριστική άρση των απαράδεκτων καταλογισμων!

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων από σωματεία και άλλους χώρους εργασίας που έδωσαν δυναμικό παρών στην σημερινή μας κινητοποίηση. 

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 7:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διεκδικούμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, την κάλυψη όλων των κενών θέσεων καλλιτεχνικού προσωπικού με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ