Νεκρώνει Αύριο Τρίτη το λιμάνι του Πειραιά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεκρώνει Αύριο Τρίτη το λιμάνι του Πειραιά

Νεκρώνει το λιμάνι του Πειραιά αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Ανοιχτή επιστολή προς τους επιβάτες, τους οδηγούς οχημάτων και τους φορείς των νησιών στέλνουν τα 5 ναυτεργατικά σωματεία, που την Τρίτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιούν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ ενημερώνουν οτι η απεργία (έναρξη 00:01 – λήξη 12:00) θα οδηγήσει στη ματαίωση όλων των δρομολογημένων πλοίων από τον Πειραιά προς τα ελληνικά νησιά και ζητούν την κατανόηση των επιβατών, των οδηγών και των φορέων των νησιών, αλλά την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα μας.

«Η αλληλεγγύη αυτή στον αγώνα μας θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής συμπόρευσης στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους εργαζόμενους και τους λαϊκούς φορείς των νησιών μας» τονίζουν.

Εξηγούν επίσης οτι η απεργία αυτή πραγματοποιείται ως απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης- υπουργείου Ναυτιλίας- εφοπλιστών να καταργήσουν τις ΣΣΕ, τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα μας μέσα από την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ (Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου) και διευκρινίζουν οτι ΣΣΕ αποτελούν το αναντικατάστατο εργαλείο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, στους μισθούς, τα εργασιακά τους δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση και στην ίδια την συνδικαλιστική τους συγκρότηση.

Τέλος υποστηρίζουν οτι «η ευθύνη για την απόφαση της απεργίας μας στις 25/10 ανήκει αποκλειστικά σε κυβέρνηση- εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη να ξεθεμελιώσουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ότι κερδήθηκε και κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες άλλων δεκαετιών».

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

πηγή: efsyn.gr/