Περίπου 500.000 λάθη επανυπολογισμού συντάξεων παραδέχθηκε ο ΕΦΚΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περίπου 500.000 λάθη επανυπολογισμού συντάξεων παραδέχθηκε ο ΕΦΚΑ

Λάθη για περίπου 500.000 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, καθώς δεν υπολογίστηκε ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης στην διαδικασία επανυπολογισμού από 1η Ιανουαρίου του 2019, παραδέχθηκε ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, οι οποίοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη για το θέμα, ο ΕΦΚΑ σε έγγραφο του προς τις Εισαγγελικές Αρχές, παραδέχεται για πρώτη φορά ότι έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις ως προς την παράλληλη ασφάλιση για κύριες συντάξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί προ του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου 2016.

Ενδεικτικά αναφέρεται παράδειγμα υπαλλήλου του Δημοσίου με 24,5 χρόνια παράλληλης ασφάλισης, όπου προκύπτει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη του Δημοσίου με το ποσό των 435,69 ευρώ.

Η προσωπική διαφορά σήμερα είναι 138€ με τον νόμο Κατρούγκαλου, οπότε αν υπολογιστεί η προσαύξηση, η σύνταξη θα αλλάξει εντελώς.

Όμως, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, ο λανθασμένος υπολογισμός, οδηγεί σε ντόμινο επιπτώσεων για τους δικαιούχους, καθώς πέραν της μειωμένης σύνταξης:

Το λάθος επαναλαμβάνεται στον επανυπολογισμό των συνταξιούχων που είχαν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης (ν.4670/2020), ενώ λάθη θα υπάρξουν και στις αυξήσεις ύψους 7% στις κύριες συντάξεις που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση ότι θα δοθούν την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Δημήτρης Κωστάκος

αναδημοσιευση απο : athina984.gr/