Η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες είναι στάση ευθύνης, αδιανόητο να διώκεται ως «αξιόποινη πράξη»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες είναι στάση ευθύνης, αδιανόητο να διώκεται ως «αξιόποινη πράξη»

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του συναδέλφου Συρίγου Βαλσάμου

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπάλληλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) καταγγέλλει την απαράδεκτη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Βαλσάμου Συρίγου, ο οποίος «σέρνεται σε δίκη» στις 19 Δεκέμβρη 2022 με την κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας τον Οκτώβρη του 2019.

Είναι αδιανόητο όσοι αγωνίζονται συλλογικά για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της κατοικίας να αντιμετωπίζονται ως «κοινοί εγκληματίες» με βάση τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, που διατηρεί και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειες τρομοκράτησης ή χειραγώγησης των δίκαιων αγώνων των εργατών για μια καλύτερη ζωή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. και τα Σωματεία-μέλη της εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η δίωξή του και να αποσυρθεί το σύνολο του κατηγορητηρίου.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αδιαπραγμάτευτη και καθολική κοινωνική απαίτηση. Στοιχειώδης υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ότι η στέγη της λαϊκής οικογένειας δεν θα καταλήξει να γίνεται αντικείμενο πλειστηριασμών.

Γραμματεία Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.