ΕΤΙΤΑ: Προειδοποιητική απεργία στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς την Τρίτη 6/9

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΤΙΤΑ: Προειδοποιητική απεργία στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς την Τρίτη 6/9

Ανακοίνωση από Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής:                                                                                                                         

Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε την 1η Σεπτέμβρη και είναι σε διαβούλευση έως τις 15 του μήνα, επιχειρεί ν’ αυξήσει το ποσοστό των εργαζομένων που προσμετρώνται σε συνδεδεμένες ή και συνεργαζόμενες εταιρείες στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από 15% που είχε νομοθετήσει η ίδια πριν από περίπου 1,5 χρόνο σε 40%.

Παρέχει λοιπόν το δικαίωμα στους καναλάρχες, από τους 400 εργαζόμενους που υποχρεούνται να απασχολούν βάσει άδειας γενικού περιεχομένου, οι 240 να είναι άμεσα εργαζόμενοί τους και οι υπόλοιποι 160 να εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής.

Σε σχέση με το ισχύον καθεστώς (του 15% που αντιστοιχεί σε 60 εργαζόμενους) τους δίνει τη δυνατότητα να απολύσουν επιπλέον 100 εργαζόμενους από κάθε αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό. Στέλνοντας αυτούς τους εργαζόμενους είτε στην ανεργία, είτε ως αντικαταστάτες των εαυτών τους σε εταιρείες παραγωγής και συνδεδεμένες εταιρείες με υποβαθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Η κυβέρνηση που έχει τη βασική ευθύνη της απόγνωσης όταν στεκόμαστε μπροστά απ’ τα ράφια του σουπερμάρκετ, που στέλνει τα ματ να υπερασπιστούν τους εργοδότες φίλους της ενάντια σε απεργούς που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις και συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως είδαμε πρόσφατα στη Μαλαματίνα,  που έχει συλληφθεί να παραβιάζει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα στήνοντας ένα σκοτεινό πλέγμα παρακολουθήσεων, που ελέγχεται γι’ αυτό, που ας μην ξεχνάμε η αντιμετώπισή της στις πρόσφατες πυρκαγιές, αφού πρώτα άφησε ανοχύρωτες και αποδεκατισμένες υπηρεσίες και δομές, ήταν ένα κυλιόμενο “εκκενώστε προς…”,  μία κυβέρνηση που είναι φανερά πλέον σε αποδρομή, προχωρά μόλις μία εβδομάδα μετά το εσπευσμένο άνοιγμα της Βουλής, σε μία άρον άρον επιπλέον παροχή προς τους καναλάρχες που τη στήριξαν.  Η μεθόδευση αυτή δε θα περάσει. Και θα πρέπει να συναντήσει την αντίθεση σύσσωμου του κλάδου.

Η ΕΤΙΤΑ ζητάει την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας και διαμηνύει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ώστε να μη περάσει. Συντονίζει το βήμα της με τις άλλες ενώσεις και σωματεία του χώρου στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας την Τρίτη 6/9.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   Ο Πρόεδρος                                                                                         

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                               

Ο Γεν. Γραμματέας

Κώστας Πολύζος