ΟΙΥΕ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ PRAKTIKER

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΥΕ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ PRAKTIKER

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΥΕ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ PRAKTIKER, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ PRAKTIKER, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ.

Η ΟΙΥΕ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στα PRAKTIKER, το Σάββατο 25 Ιούνη 2022, για την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, με μισθολογικές αυξήσεις και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η οικονομική ανασφάλεια γονατίζει τα νοικοκυριά, που αδυνατούν να καλύψουν το βασικό κόστος ζωής, κρίνεται αναγκαία η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

Πληθαίνουν οι εργοδότες, αξιοποιώντας το αντεργατικό «οπλοστάσιο» του νόμου Χατζηδάκη, προβαίνουν σε απολύσεις προσωπικού σαν απάντηση στις συλλογικές διεκδικήσεις από τα σωματεία.

Η διοίκηση της PRAKTIKER HELLAS, με προσχηματικά επιχειρήματα περί «μειωμένης απόδοσης», προχωρεί σε απολύσεις με προειδοποίηση για παλιούς εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα, με στόχο να πλήξει την ενότητα των εργαζομένων στην διεκδίκηση της ΣΣΕ.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία στα PRAKTIKER και συμπαραστέκεται στους αγώνες τους σωματείου για την υπογραφή σύμβασης εργασίας και επαναφορά κλαδικών κατακτήσεων.

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανάκληση των απολύσεων, τώρα!