Διαμαρτυρία στη δίκη για το θάνατο του 29χρονου στο εργοστάσιο «Ήπειρος»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαμαρτυρία στη δίκη για το θάνατο του 29χρονου στο εργοστάσιο «Ήπειρος»

Νέα διαμαρτυρία σήμερα για το θάνατο του ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά πριν δύο χρόνια, εν ώρα εργασίας, στο εργοστάσιο «Ήπειρος» στην Άρτα. Αυτή τη φορά το Εργατικό Κέντρο Άρτας διαδηλώνει έξω από το Πλημμελειοδικείο Άρτας, όπου διεξάγεται η δίκη των υπευθύνων του εργοστασίου.

«Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών – Στο «Ήπειρος» σκοτώθηκε ο Χρήστος» γράφει το πανό των συγκεντρωμένων, που βρίσκονται από το πρωί έξω από το δικαστήριο ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη και τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Σε βάρος τους οι συγγενείς του θύματος είχαν καταθέσει μήνυση για εγκληματική αμέλεια και παραβίαση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Η οικογένεια είχε ζητήσει επίσης επίσπευση της δίκης πέρυσι, καθώς είχε περάσει ένας χρόνος από το εργατικό δυστύχημα.

Ο 29χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία σε εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που διαθέτει δύο από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. (Βλ περισσότερα: «Η έκθεση αυτοψίας «καίει» τη βιομηχανία»).

Το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αρτας, το οποίο έχει δημοσιοποιήσει η «Εφ.Συν.» αναδεικνύει τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφαλείας στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και αναφέρεται στις ευθύνες της εργοδοσίας σημειώνοντας ότι «δεν αξιολογήθηκε η επικινδυνότητα της εργασίας και δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ασφαλείας».

πηγή: efsyn.gr