Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και οι διχαστικές αποφάσεις της Ταξικής ενότητας-ΠΑΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και οι διχαστικές αποφάσεις της Ταξικής ενότητας-ΠΑΜΕ

    Κρεσέντο ανακοινώσεων από την Ταξική ενότητα – ΠΑΜΕ με συκοφαντίες, ψέματα και στοχοποίηση εργαζομένων. Στις πάνω από 10 ανακοινώσεις της Ταξικής ενότητας-ΠΑΜΕ και προσκείμενων σωματείων μέσα στον Απρίλη, με περισσότερες από 5.000 λέξεις συνολικά, έλειπε μία μαγική λέξη: Η λέξη Νέα Δημοκρατία.

  Όσο και αν ψάξαμε δεν την διαβάσαμε ούτε ΜΙΑ φορά. Ξέχασαν το κόμμα που κυβερνά και προξενεί πρωτόγνωρα δεινά στους εργαζόμενους. Μαζί, βέβαια, ξεχάστηκαν και οι λεβέντικες μπούκες στα Υπουργεία ον κάμερα, επανερχόμενοι στις προ του 2015 εργοστασιακές ρυθμίσεις, με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής και ανακοινώσεις χωρίς την απαγορευμένη λέξη ΝΔ.

Σημασία, όμως, έχει ότι εξελίσσονται. Από ισαποστάκηδες, τηρούν τώρα μια «ευμενή ουδετερότητα» υπέρ του Μητσοτάκη (άλλη μία απαγορευμένη λέξη) που βγάζει μάτια.

Οι περιχαρακωμένοι και κατά πεποίθηση διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος, μίλησαν για ενότητα και σεβασμό στους θεσμούς, προσπαθώντας να κρύψουν τις ευθύνες τους, με την μονομερή απόφαση τους, από τις  11 Απρίλη, για ξεχωριστή εκδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το ΕΚΕ που θεσμικά έχει το χρέος της διοργάνωσης, είχε ορίσει συνεδρίαση μία εβδομάδα μετά, στις 18 Απρίλη για το ίδιο θέμα!!

Στις 6 μμ που είχε οριστεί η συνεδρίαση παρόντα ήταν 3 από τα 6 εκλεγμένα μέλη της παράταξη μας (ΕΜΕΙΣ) και 2 από τα 5 της Ταξικής ενότητας, (ενώ σε ανακοίνωση τους γράφουν ψευδώς ότι ήταν 4 μέλη) και κανένα από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Λόγω των απουσιών το ΔΣ αναβλήθηκε για τις 27 Απρίλη.

Όλο αυτό το διάστημα, παρά την αναβολή του Δ.Σ, όπως είναι φυσιολογικό, οι επαφές με σωματεία για την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν σταμάτησαν ποτέ και συνεχίζονται ακόμα.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Στα σχεδόν 3 χρόνια Κυβέρνησης ΝΔ-ακροδεξιάς οι επιθέσεις στον κόσμο της εργασίας είναι ανηλεείς.

Οι αντεργατικοί νόμοι, ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο, δημιουργούν άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς γαλέρας. Την ίδια στιγμή, οι νεκροί της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τους 28.500 και η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμα αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επιστροφή των χιλιάδων νοσοκομειακών που είναι σε αναστολή. Οι συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ένα πολύμηνο υπερήφανο αγώνα δεν γνωρίζουν αν θα εργάζονται μετά από λίγες μέρες.

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει φτάσει σε τιμές ρεκόρ προκαλώντας “εγκεφαλικά” με το άνοιγμα των λογαριασμών και η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει τα μάτια στα καρτέλ.

Τα καύσιμα έκαναν απαγορευτικές τις μετακινήσεις των εργαζομένων ακόμα και στην εργασία τους και παράλληλα, στη ΝΔ περικόπτουν τα επιδόματα ανεργίας, θέλοντας να παραδώσουν τον ΟΑΕΔ σε ιδιώτες.

Πολλά είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα αυξήθηκαν έως και 77% και η κυβέρνηση επιλέγει με 7 δις απευθείας αναθέσεις να σπαταλά το δημόσιο χρήμα στα γαλάζια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο πληθωρισμός, μεγαλύτερος των τελευταίων 30 χρόνων, καταβροχθίζει 2 μισθούς και συνεχίζει την ανεξέλεγκτη άνοδο και ο κ. Μητσοτάκης με μία τριτοκοσμικής αντίληψης επικοινωνιακή κίνηση, ανακοίνωσε ο ίδιος την αύξηση των 1,66 €/ ημέρα, σαν να έδινε ελεημοσύνη σε αναξιοπαθούντες.

Αυτά είναι τα πραγματικά Πάθη των εργαζομένων και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων για την κατάκτηση της καρέκλας του ΕΚΕ.

Για αυτά τα πραγματικά Πάθη χρειάζεται διαρκής και ενωτικός αγώνας.

Καλούμε για άλλη μία φορά τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ για ενωτικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς όπως πέρσι, ώστε να τιμήσουμε τους αγώνες της Εργατικής μας Τάξης, όπως τους αξίζουν, και να μετατρέψουμε την ιστορική απεργία σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Έστω και την ύστατη στιγμή ο χρόνος υπάρχει για να αλλάξουν τις διχαστικές αποφάσεις τους.