ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: 48ωρη απεργία στα Lidl

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: 48ωρη απεργία στα Lidl

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο (7/4/2022 & 8/4/2022) οι συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι στα Lidl, μετά την άρνηση της εταιρείας να δεχτεί το αίτημά τους για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Οι πωλήσεις στον κλάδο των σούπερ μάρκετ τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση. Η ανάπτυξη του κλάδου την πρώτη χρονιά της πανδημίας αποτελεί την υψηλότερη ετήσια μεταβολή της τελευταίας 15ετίας! Ειδικά η εταιρεία Lidl έχει καταγράψει ρεκόρ κερδών, σε σημείο μάλιστα που της επιβλήθηκε πρόστιμο 650.000 ευρώ για αισχροκέρδεια!

Και όμως αρνείται να δώσει αύξηση 2% που ζητούν οι εργαζόμενοι, αυτοί που έβαλαν πλάτη για την εξυπηρέτηση των πελατών και εργάστηκαν ριψοκινδυνεύοντας την ζωή και την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 7%, τα ίδια τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του lidl να έχουν ακριβύνει, η εταιρεία δεν διακινδυνεύει τα υπερκέρδη της για χάρη των εργαζομένων. Η Lidl βραβεύεται ως «κορυφαίος εργοδότης» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αρνείται να εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους του ένα ανεκτό επίπεδο μισθών.

Το Δίκτυο Εργαζομένων στο Εμπόριο στηρίζει την κινητοποίηση και βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και συναδελφισσών που παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή. Όταν οι αυτονόητες ανάγκες μας για ζωή και επιβίωση δεν γίνονται κατανοητές, ο απεργιακός αγώνας είναι η μόνη διέξοδος.