ΣΕΕΑΣ: Οι εργαζόμενοι είμαστε με την ειρήνη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΑΣ: Οι εργαζόμενοι είμαστε με την ειρήνη!

Το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Υμηττού, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:    

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων μας λέμε ΟΧΙ στην παράνοια του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι συνέπειες του πολέμου εκτός από τα θύματα σε άμαχους και σε στρατιώτες, εκτός από τα καραβάνια προσφύγων, είναι και θα είναι καταστροφικές για τους λαούς της Ευρώπης, συνολικά.

Η χώρα μας δυστυχώς αντί να αποτελεί φάρο ειρηνευτικών προσπαθειών και ανθρωπιστικών αποστολών επέλεξε με κυβερνητική απόφαση, να γίνει μέρος του προβλήματος και του πολέμου, με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας.

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση έχει επιλέξει να διοχετεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, οι οποίες αν δεχθούμε ότι είναι απαραίτητες, δεν λαμβάνουν ούτε στο ελάχιστο τη συμβολή και τη συμμετοχή που μπορεί να έχουν τα ΕΑΣ και η εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία συνολικά, μέσα από συμπαραγωγές και συνεργασίες με τις προμηθεύτριες χώρες και εταιρίες.

Απαιτούμε η εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία να γίνει πυλώνας αποτρεπτικής ισχύος, τώρα που τα γεωπολιτικά παιχνίδια βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη στα πεδία των μαχών.

Απαιτούμε η χώρα μας να διατηρήσει τον ειρηνικό της χαρακτήρα και τη λογική του διαλόγου και της υπεράσπισης του Διεθνούς δικαίου.

Απαιτούμε μέτρα για την ακρίβεια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε αντιπολεμική δράση και παλεύουμε για Ειρήνη.

Το Δ.Σ.