ΣΕΕΤ: Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση για την Ημέρα της Γυναίκας, ΟΧΙ στον Πόλεμο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση για την Ημέρα της Γυναίκας, ΟΧΙ στον Πόλεμο

8 Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας

Ναι στην Ειρήνη, Όχι στον πόλεμο

Συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας 12:15 – 3:15μ.μ. ή τρεις ώρες πριν την λήξη της βάρδιας.

Όλες, όλοι στη συγκέντρωση, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 1:00 μ.μ.

Συνάδελφοι, -ισσες,

Εικόνες πολέμου και προσφυγιάς κατακλύζουν τις οθόνες μας και σημαδεύουν την φετινή επέτειο της ημέρας της γυναίκας. Ο σκληρός διεθνής ανταγωνισμός ξέφυγε από τις αίθουσες των διασκέψεων και τα ταμπλό των χρηματιστηρίων και  «εκφράζεται» πλέον με θερμοβαρικές  βόμβες «κενού», με επιθέσεις εναντίον αμάχων, έχοντας στήσει μια τεράστια κρεατομηχανή. Το ύψιστο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, δεν είναι πλέον αυτονόητο. Πόσω μάλλον τα εργασιακά δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και μια σειρά άλλων δικαιωμάτων που ο πολιτισμένος κόσμος θεωρούσε κεκτημένα!

Επειδή οι γυναίκες βρέθηκαν συχνά στην πρώτη γραμμή και του αντιπολεμικού κινήματος, με το σύνθημα «Ψωμί και Ειρήνη» να βγαίνει από χείλη γυναικών απεργών στην Αγία Πετρούπολη μέσα στην δίνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου,

Επειδή οι γυναίκες δεν ξεχνούν τον αγώνα που έδωσαν πριν από 165 χρόνια οι εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας,

Επειδή οι γυναίκες καθημερινά δίνουν μάχες για την ίση αντιμετώπισή τους, για ίσες αμοιβές και ευκαιρίες στην εργασία, ενώ βιώνουν πρώτες την εργασιακή ανασφάλεια και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους,

Θα πρέπει όλοι, -ες, μας να συμμετάσχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας

που έχει προκηρύξει για την Τρίτη 8 Μαρτίου, το ΕΚΑ (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και η ΑΔΕΔΥ.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, τουναντίον θα επιδεινώσουν την κατάσταση αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι και όλες, το κύμα ακρίβειας θα γιγαντωθεί, και θα δημιουργήσουν δικαιολογίες για να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι διεκδικήσεις μας για εργασιακά δικαιώματα.

Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε σε διαρκή ανασφάλεια στην εργασία μας, ούτε να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να συρρικνώνονται. Αντί οι κατακτήσεις μας να εξαπλώνονται και να συμπεριλαμβάνουν όλους και όλες τις εργαζόμενες, βιώνουμε διακρίσεις και διαχωρισμούς σε κατηγορίες υπαλλήλων, μέσα στην ίδια επιχείρηση – τράπεζα. Αντί η πρόοδος της τεχνολογίας να διευκολύνει την καθημερινότητα μας, γίνεται η αιτία που ακόμα και  το δικαίωμά μας στην εργασία να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ο Σύλλογός μας, ως μέλος του ΕΚΑ, καλεί σε συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 8 Μάρτη, 12:15 μ.μ. – 3:15 μ.μ., ή τρεις ώρες πριν την λήξη της βάρδιας.  Το ταμείο μας θα καλύψει το 75% της περικοπής λόγω της στάσης εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου μας.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1 μ.μ. την ίδια ημέρα, για να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, και δεν θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα έναν κόσμο με ελάχιστα δικαιώματα και μόνο υποχρεώσεις για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.

Φωνάζουμε Όχι στον Πόλεμο, Ναι στην Ειρήνη!

Όλοι και όλες στην 3ωρη στάση εργασίας 12:00 έως 3:00 μ.μ.  ή τρεις ώρες πριν την λήξη του ωραρίου.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1:00 μ.μ. την Τρίτη 8 Μάρτη.

Το Δ.Σ.