Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ: Ενιαία δύναμη…φίμωσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ: Ενιαία δύναμη…φίμωσης

Δημοκρατία κι Ελευθερία. Δυο έννοιες που δυστυχώς απουσιάζουν από το σημερινό πνεύμα της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ κι είναι λυπηρό καθώς οι αρχές και οι αξίες υπάρχουν για να τις υπηρετούμε και όχι για να τις διαπραγματευόμαστε.

Με βάση αυτή την απλή αρχή και με επίκεντρο τον εργαζόμενο, εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ (πρώην ΕΕΤΕ-OTE), λειτουργούμε όλα αυτά τα χρόνια στον συνδικαλιστικό χώρο του ΟΤΕ. Τους τελευταίους μήνες ο Σύλλογος μας δέχεται έναν λυσσαλέο πόλεμο από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΟΜΕ-ΟΤΕ , με αποκορύφωμα την αποστολή «αιτήματος» 37 συνέδρων της Ενιαίας Δύναμης στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ (στις 10/02/2022) που επιδιώκουν την διαγραφή του Συλλόγου μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ, στο εκλογικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Τέμενη 18-20 Φεβρουαρίου2022.

Για πρώτη φορά στα 40 χρόνια ζωής της ΟΜΕ-ΟΤΕ τίθεται θέμα διαγραφής ενός σωματείου!

Πραγματοποιήσαμε εκλογές ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό μας και η κείμενη νομοθεσία, ενώ μια ημέρα πριν η ΟΜΕ-ΟΤΕ έβγαζε ανακοίνωση για να υποδαυλίσει αυτή την διαδικασία. Κι επειδή δεν υπήρχε κάτι μεμπτό να πατήσουν νομικά , γι’ αυτό σήμερα με υπογραφές 37 συνέδρων της Ενιαίας Δύναμης, θέτουν θέμα διαγραφής του συλλόγου μας από την ΟΜΕ-ΟΤΕ στην οποία είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτό είναι ξεκάθαρη κίνηση φίμωσης των ελεύθερων απόψεων κι ιδεών, που θα πρέπει να έχουν ως αρχή τα σωματεία και κατ΄ επέκταση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Είναι τυχαίο ότι είμαστε το μοναδικό σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ που δεν ελέγχεται από την Ενιαία Δύναμη;

  • Τους ενοχλεί που ήμασταν παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις στην μεγαλειώδη απεργία του 2020, και συνεχίζουμε να σεβόμαστε τον αγώνα και τα χαμένα μεροκάματα των συναδέλφων μας για δίκαιες συλλογικές συμβάσεις.
  • Τους ενοχλεί που τηρούμε τις «κόκκινες γραμμές μας» στις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση.
  • Τους ενοχλεί που σας ενημερώσαμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, οι έχοντες απαλλαγή από την εργασία εκλεγμένοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, ζήτησαν και πήραν από την εργοδοσία το πρίμ παραγωγικότητας (bonus συνδικαλιστών) που παίρνουν ΜΟΝΟ όσοι εργάζονται.
  • Τους ενοχλεί που αντιδράσαμε στην μαζική μεταφορά των μελών από το ένα σωματείο στο άλλο (από ΠΕΤ σε ΠΑΣΕ, από ΠΑΣΕ στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, από ΠΑΣΕ στην e-VALUE κτλ) χωρίς την σύμφωνη θετική γνώμη τους.
  • Τους ενοχλεί το αυτονόητο ότι δηλαδή ο σύλλογός μας αγωνίζεται για τα δίκαια και τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των προσωπικών μας συμφερόντων.
  • Τους ενοχλεί που κάναμε εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και χωρίς παρατάξεις.
  • Τους ενοχλεί κάθε διαφορετική άποψη πέραν αυτής της Ενιαίας Δύναμης.

Είναι ξεκάθαρο πως το θέμα που θα κυριαρχήσει στο επερχόμενο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, θα είναι η διαγραφή ή μη ενός ιδρυτικού μέλους της και όχι τα προβλήματα των εργαζομένων που δημιουργήθηκαν μετά τις ΣΣΕ που υπέγραψε η Ενιαία Δύναμη. Διότι με τη διαγραφή ενός πρωτοβάθμιου σωματείου αποδεικνύεται έμπρακτα πως η Ενιαία Δύναμη δεν πρόκειται να κάνει κινήσεις για το μέλλον και τα συμφέροντα των εργαζομένων στον όμιλο του ΟΤΕ. Όπως ακριβώς έπραξε και με τις συμβάσεις στη CTS, στη Γερμανός και στην e-VALUE που υπέγραψε μειώσεις μισθών και προσωπικές διαφορές ενώ η εταιρία έχει τεράστια κερδοφορία.

Το μόνο σίγουρο αν προχωρήσουν στην διαγραφή μας είναι πως θα εμπλακούμε σε μία ατέρμονη δικαστική διαμάχη η οποία θα είναι ντροπή για το ήδη απαξιωμένο συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΤΕ. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι! Την ευθύνη θα φέρει στο ακέραιο η Ενιαία Δύναμη που είναι μια κοινοπραξία από τις παρατάξεις του χθες, δηλ του ΣΥΝΕΝΑ (ΠΑΣΚΕ) και της (Δ)ΑΚΕ. Είναι γνωστό στο πέρασμα των ετών πως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία , τώρα πλέον θα αγωνιστούμε και εντός των συνδικαλιστικών οργάνων για τα πλέον αυτονόητα… για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του λόγου και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Καλούμε όλους εκείνους τους συνέδρους που σέβονται την δημοκρατία, να αντιδράσουν σε αυτή την προσχεδιασμένη αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στην ιστοσελίδα της ΟΜΕ ΟΤΕ στα σωματεία μέλη απουσιάζει το δικό μας σωματείο από 9 Δεκέμβρη 2021 δείχνοντας τον προσχεδιασμό τους. Ήρθε η στιγμή που θα πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του! Δεν θα μας φιμώσουν, δεν θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Ίσα ίσα που τώρα θα είμαστε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί κι η φωνή μας θα ακουστεί περισσότερο από ποτέ!

Θα σας κρατάμε πάντα ενήμερους για όλες τις εξελίξεις γιατί αυτή η απόφαση αφορά το μέλλον όλων μας! Το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

  Αλεξίου  Άρης                      Παναγιωτίδου Βαρβάρα