Επείγουσα επιστολή της ΠΟΘΑ σχετικά με το εποχικό επίδομα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επείγουσα επιστολή της ΠΟΘΑ σχετικά με το εποχικό επίδομα

Επείγουσα επιστολή της ΠΟΘΑ σχετικά με το εποχικό επίδομα

ΠΡΟΣ:

  • Διοικητή ΟΑΕΔ, κο Σπύρο Πρωτοψάλτη
  • Υπουργό Εργασίας, κο Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
  • Γενική  Γραμματέα  Εργασίας,  κα  Άννα  Στρατινάκη

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πολλές καταγγελίες από εργαζόμενους στον Πολιτισμό ότι οι αιτήσεις τους για το εποχικό επίδομα απορρίπτονται λόγω ενσήμων. Αν και είχαμε τη διαβεβαίωση ότι τα ένσημα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ενσωματωθούν κανονικά, χωρίς να δημιουργήσουν αλλά προβλήματα, εν τούτοις έχουν δημιουργηθεί γιατί είτε τα ένσημα δεν μπήκαν με τον σωστό κωδικό με αποτέλεσμα να μην συνάδουν με την βεβαίωση του σωματείου, είτε μπήκαν με κωδικό τουρισμού – επισιτισμού, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται όλες οι αιτήσεις επειδή οι εργαζόμενοι έχουν άνω των 50 ενσήμων στο διάστημα 1/10 – 31/12. Επίσης παρατηρούνται περιπτώσεις όπου οι απαντήσεις απόρριψης δεν αιτιολογούνται, και σε άλλες περιπτώσεις οι κατά τόπους ΟΑΕΔ δεν δέχονται βεβαιώσεις από σωματεία ή γνωμοδοτούν εκτός νομοθετικού πλαισίου, απορρίπτοντας αιτήσεις, ή δίνουν δικές τους ερμηνείες οι οποίες δεν τεκμηριώνονται. 

Το εποχικό επίδομα αφορά τα ένσημα του 2020, περίοδο κατά την οποία ο κλάδος μας ήταν για το μεγαλύτερο διάστημα κλειστός. Έχοντας, μάλιστα, αφήσει τον κλάδο στη μοίρα του (ακόμα περιμένουμε τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Ιουνίου – Ιουλίου), δεν είναι δυνατόν εκατοντάδες πληττόμενοι εργαζόμενοι να χάνουν το εποχικό επίδομα από υπηρεσιακά σφάλματα. 

Για τον λόγο αυτό ζητάμε συνάντηση ώστε να θέσουμε υπ’ όψη σας τα διάφορα προβλήματα και να διορθωθούν τα θέματα των λάθος κωδικών. Ζητάμε επίσης να εκδώσετε εγκύκλιο, ώστε να έχουν όλα τα υποκαταστήματα ΟΑΕΔ κοινή αντιμετώπιση στις αιτήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ