Το Υπουργείο Εργασίας πήρε καθαρή θέση στηρίζει Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Υπουργείο Εργασίας πήρε καθαρή θέση στηρίζει Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

Από την σελίδα στο fecebook του Μάκη Θεοχάρη:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!

Στην 01/06/2021 συνεδρίασε το Τμήμα ελέγχου ομαδικών απολύσεων του Α.Σ.Ε για να συζητήσει τις  απολύσεις των 133 εργαζομένων που για εκδικητικούς λόγους προωθεί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Η παραπάνω συνεδρίαση ολοκληρώθηκε περίπου μετά από 7 ώρες.

Ως μέλος του ΑΣΕ δεν θα αναφερθώ σε όλα τα τραγικά και περίεργα που συνέβησαν κατά την συνεδρίαση από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την εργοδοτική πλευρά…

Ενώ ήταν προφανές σε όλους ότι ο εργοδότης στη διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τις απολύσεις, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας βάφτισαν το ψάρι κρέας!

Στο τέλος της συζήτησης και μετά από σχετικές αντιπαραθέσεις η κυρία  Στρατινάκη  έθεσε σε ψηφοφορία δύο προτάσεις  η πρώτη τέθηκε από την ίδια  και η δεύτερη διαμορφώθηκε με την παρέμβαση της εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών κυρίας Πανδώρας Σύρου.

Η πρώτη πρόταση της κυρίας Στρατινάκη είχε ως εξής: παρότι οι τυπικές προϋποθέσεις του Νόμου πληρούνται τάσσεται προθεσμία στον εργοδότη προκειμένου να οριστικοποιήσει το κοινωνικό πακέτο και να προσκομίσει ότι περαιτέρω οικονομικό στοιχείο μπορεί να αποδείξει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας μέχρι τις 16/7 /2021 και ώρα 12 μ.μ.

Η δεύτερη πρόταση της κυρίας Σύρου είχε ως εξής: να δοθεί εικοσαήμερη προθεσμία με την ρητή διατύπωση του Νόμου δηλαδή σύμφωνα με το άρθρο 5 αριθμός 3 του νόμου 1387/1983 όπως ισχύει, το ΑΣΕ κρίνει πως οι ανωτέρω υποχρεώσεις του εργοδότη δεν τηρήθηκαν και τάσσει προθεσμία στον εργοδότη, ώστε εκείνος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς εκπλήρωση των ανωτέρω υποχρεώσεων.

Μετά την ψηφοφορία των δύο προτάσεων η πρόταση της Προέδρου του ΑΣΕ απορρίφθηκε με 6 ψήφους έναντι 7 της εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας η κυρία Στρατινάκη εξοργισμένη προσπάθησε να μετατρέψει την ήδη ψηφισμένη πρόταση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των μελών του ΑΣΕ.

Παρά όμως την ψήφιση της πρότασης, η κυρία Στρατινάκη δεν παραιτήθηκε από τη γενικότερη στάση της να στηρίξει τις επιθυμίες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αποτέλεσμα τα πρακτικά που στάλθηκαν στα μέλη  του ΑΣΕ να έχουν ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ακόμα και στο σημείο της πρότασης!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι η κυρία Στρατινάκη δεν μπορεί να κάνει όλη αυτή την παραχάραξη μόνη της…. είναι βέβαιο ότι εχει αναλάβει να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά ώστε ακόμα και δικαστικά που θα κινηθούν οι εργαζόμενοι να έχει ευνοηθεί ο εργοδότης από τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας.

Περιμένοντας τα επίσημα πρακτικά μετά τις αλλαγές που έχουμε προτείνει ως εργατική πλευρά, το μόνο που έχω να πω…….. είναι ότι όσοι έχουν επενδύσει

στις συγκεκριμένες απολύσεις μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά…

Μπορεί σήμερα η κυρία Στρατινάκη να εκτελεί εντεταλμένες υπηρεσίες και να τα καταφέρνει καλά στο έργο της αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα πάνε σαν πρόβατα στο σφαγείο.

Ας το κατανοήσουν καλά όσοι  κρύβονται πίσω από την κυρία Στρατινάκη…

Αλήθεια η δέσμευση του Υπουργού Εργασίας αλλά και του Πρωθυπουργού… ήταν ο δρόμος που ακολουθεί η κυρία Στρατινάκη;;;;

Τι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!!!!