ΟΣΜΕ: Δε θα ανεχθούμε καμία αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Δε θα ανεχθούμε καμία αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Κατά τους τελευταίους μήνες,  η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, έχει εξαπολύσει σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση κατά των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων  των εργαζομένων. 

  Έχει επιχειρήσει και επιχειρεί να εξοντώσει οικονομικά το επιχειρησιακό σωματείο, ώστε  να το αποστερήσει  από κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής δράσης. 

Αμφισβητεί συλλογικές συμφωνίες και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διακόπτει αυθαίρετα την παρακράτηση εισφορών για ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλιστήρια συμβόλαια, παραλείπει ακόμα και να χορηγήσει τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις χήρες και τα τέκνα των θανόντων συναδέλφων εργαζομένων.

Αποκορύφωμα της αντεργατικής στάσης  της Διοίκησης του ΟΑΣΘ,  είναι η παράνομη παρακράτηση ποσών  από τη μισθοδοσία συνδικαλιστών στελεχών, επειδή, αυτοί ως  εκπρόσωποι των εργαζόμενων, κατά το παρελθόν είχαν λάβει δήθεν αχρεωστήτως συνδικαλιστικές άδειες, παρότι οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές άδειες, είχαν  ρητά και εγγράφως εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΘ!

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ και έχει μέχρι σήμερα αναλάβει ενεργό ρόλο, στην κατεύθυνση προάσπισης  των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Σε συνεργασία με το σωματείο της επιχείρησης, η ΟΣΜΕ κοινοποίησε στον ΟΑΣΘ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση, σε σχέση με την αυθαίρετη περικοπή των συνδικαλιστικών αδειών και τη διακοπή της παρακράτησης της συνδικαλιστικής συνδρομής, καθώς και της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, του Ταμείου Αρωγής, και των ασφαλιστηρίων συμβολαίων για εφάπαξ παροχές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Ο Πρόεδρος της ΟΣΜΕ στις 23/4/2021,  παρέστη στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων  Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης κατά τη διαδικασία συζήτησης της εργατικής διαφοράς, η οποία αφορούσε την παρακράτηση της συνδικαλιστικής συνδρομής, τη χορήγηση μονών και μη συνεχόμενων ημερών ανάπαυσης κλπ, διαδικασία, η οποία ως αποτέλεσμα είχε την επανέναρξη παρακράτησης της συνδικαλιστικής συνδρομής και τη θετική άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας για τη χορήγηση των ημερών ανάπαυσης  (ρεπό) σε συνεχόμενες ημέρες.

Για την παράνομη παρακράτηση δεδουλευμένων αποδοχών από δήθεν αχρεωστήτως χορηγηθείσες άδειες, η ΟΣΜΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.  

Επίσης η ΟΣΜΕ,  έχει δρομολογήσει τη διεκδίκηση και καταβολή των αποζημιώσεων στις χήρες και τα τέκνα θανόντων συναδέλφων εργαζομένων. 

​Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. 

Και η ΟΣΜΕ και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση και διαθέτουν την απαραίτητη νομική υποστήριξη, αλλά και τη βούληση για την αντιμετώπιση της επίθεσης, την οποία από τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ δέχονται.

Θα πρέπει επίσης, να γίνει αντιληπτό από όλους όσους εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε καμία αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα τα οποία ο νόμος μας παρέχει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοια συμπεριφορά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ