EAKT: Άνοιξε η όρεξη για απολύσεις στον κλάδο μας, στην Τράπεζα Αττικής αυτή τη φορά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EAKT: Άνοιξε η όρεξη για απολύσεις στον κλάδο μας, στην Τράπεζα Αττικής αυτή τη φορά!

Άνοιξε η όρεξη για απολύσεις στον  κλάδο μας, στην Τράπεζα Αττικής αυτή τη φορά! Η ΟΤΟΕ να οργανώσει άμεσα τον  αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Δυστυχώς η επιθετικότητα των τραπεζιτών φαίνεται ότι, μετά και την ψήφιση του  αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, θα ενταθεί με τρόπο απροκάλυπτο και με βασικό στόχο  τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίας. Να θυμίσουμε ότι από την αρχή της κρίσης ο  αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων μειώθηκε κατά 32.000 θέσεις εργασίας. 

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού και με τα απαράδεκτα επιχειρήματα του ψηφιακού  μετασχηματισμού και του κλεισίματος καταστημάτων, είχαμε νέα απόλυση στην Τράπεζα  Αττικής αυτή τη φορά. 

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στη Τράπεζα Αττικής, αλλά  αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, ειδικά όταν εξυφαίνονται από τους τραπεζίτες  σχέδια μείωσης ακόμα 10.000 με 15.000 θέσεων εργασίας. Δηλαδή οι τράπεζες να  δουλεύουν με περίπου 20.000 εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει ένας  τραπεζοϋπάλληλος ανά 500 κατοίκους, όταν την ίδια στιγμή στην πιο προηγμένη  τεχνολογικά Ευρώπη αντιστοιχεί ένας τραπεζοϋπάλληλος ανά 185 κατοίκους. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Έχουμε επισημάνει εδώ και δυο χρόνια στο δημόσιο λόγο μας την ανάγκη να οργανώσει η  Ομοσπονδία, με ενωτικό και αγωνιστικό πνεύμα, την αντίσταση των τραπεζοϋπαλλήλων  στην όλο και πιο ανάλγητη επίθεση των τραπεζιτών στα εργασιακά μας δικαιώματα. 

Με δεδομένη την απόλυση στην Τράπεζα Αττικής, αλλά και με δεδομένες τις εκβιαστικές  εθελούσιες – απολύσεις που θα ακολουθήσουν σε Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική  Τράπεζα, με τα προγραμματισμένα κλεισίματα 60 και 25 καταστημάτων αντίστοιχα,  θεωρούμε απαραίτητο να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα της ΟΤΟΕ για να ληφθούν  αποφάσεις για τις πιο κατάλληλες ενέργειες που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  την άσχημη αυτή κατάσταση. 

Μπροστά σε αυτή την κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας, εκμεταλλευόμενη  και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, το συνδικαλιστικό κίνημα του  κλάδου πρέπει να στείλει αποφασιστικό και ενωτικό μήνυμα προς όλες τις  κατευθύνσεις. 

Καλούμε την ηγεσία της ΟΤΟΕ (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ) να αφήσουν τον άχαρο  ρόλο του καταγραφέα και παρατηρητή των εξελίξεων και να πιάσουν  άμεσα το νήμα των αγώνων για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας! 

Αν οι εξελίξεις μας προλάβουν, η ήττα για τους εργαζόμενους και  συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο θα είναι  συντριπτική! 

Η Γραμματεία της 

Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Τραπεζοϋπαλλήλων