Λιπάσματα Καβάλας / Υπό απόλυση 130 εργαζόμενοι – Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λιπάσματα Καβάλας / Υπό απόλυση 130 εργαζόμενοι – Κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Εργασίας μέχρι να τους δεχθεί ο Κωστής Χατζηδάκης είναι οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, που απειλούνται με ομαδική απόλυση από τον ιδιοκτήτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Λιπάσματα Καβάλας

Με σύνθημα «Θα γίνει χαμός, ετούτος ο αγώνας θα είναι ο πιο σκληρός» οι εργαζόμενοι απαιτούν να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας και διαμηνύουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατασκηνώσουν έξω από το κτίριο.

«Ο κ. Χατζηδάκης δεν μπορεί άλλο να σιωπά. Τα όσα κατήγγειλε όσο ήταν στην αντιπολίτευση οφείλει να τα επιβεβαιώσει και οφείλει να πάρει σαφή θέση εάν στηρίζει ο ίδιος και η κυβέρνηση τον κ. Λαυρεντιάδη» υπογράμμισε στο avgi.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης. «Το καινούργιο εργατικό νομοσχέδιο μας βρίσκει πλήρως απροστάτευτους και πρώτος το χορό των ομαδικών απολύσεων σέρνει σήμερα ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» εξήγησε, σημειώνοντας ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης ομαδικώς απολύει 130 εργαζόμενους που έχουν επανειλημμένως δικαιωθεί.

Το μαρτύριο επαγγελματικής και οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας έχει ξεκινήσει από το 2016, όταν η ιδιοκτησία Λαυρεντιάδη προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων εταιρειών στις οποίες υποχρέωσε τους εργαζόμενους να πάνε ως δανειζόμενοι. Όταν τέλειωσε η σύμβαση ορισμένου χρόνου απολύθηκαν όλοι

Ακολούθησε δικαστικός αγώνας με δικαίωση για επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Οι παρένθετες εταιρείες υποχρεώθηκαν να αναγνωρίσουν το καθεστώς τους και τις συμβάσεις αορίστου που είχαν. 

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ωστόσο οι εργαζόμενοι – 133 συνολικά – βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απόλυσης. Σημειώνεται ότι από το 2016 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 6 παρένθετες εταιρείες.

Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Κώστας Παπαντωνίου

ΑΥΓΗ