Κάλεσμα της ΟΣΜΕ στην Πανεργατική Απεργία της 10ης Ιουνίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα της ΟΣΜΕ στην Πανεργατική Απεργία της 10ης Ιουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΜΕ

10 Ιούνη 2021

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Η εργασιακή αντιμεταρρύθμιση προ των πυλών

Με τη θέση σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και με την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή,  αποκαλύφθηκε το μέγεθος της εξαπάτησης, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της διαμόρφωσης ψευδούς εικόνας σε σχέση με το περιεχόμενο του. 

Οι προς όλες τις κατευθύνσεις, κατηγορίες του κ. Χατζηδάκη, Υπουργού της εργασιακής αντιμεταρρύθμισης, περί παραπληροφόρησης και διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων,  σχετικά με το περιεχόμενο του κατά παραγγελία της μαύρης εργοδοσίας αντεργατικού νομοσχεδίου, κατέρρευσαν και έπεσαν στο κενό. 

Παρά τις, με σκοπιμότητα  και μετά την μεγάλη κατακραυγή, μικροδιορθώσεις, ο πυρήνας και οι νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις, μέσω αυτού του κατάπτυστου αντεργατικού νομοθετήματος της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,   παραμένουν αναλλοίωτες.  

Η κατάργηση του 8ωρου, μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών, η κατάργηση και η μη δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, μέσω της θέσπισης του μητρώου και της για κάθε περίπτωση  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η κατάργηση της συνδικαλιστικής αυτονομίας και η μη δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ουσιαστική κατάργηση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας, η  φτηνή και απλήρωτη εργασία, οι εύκολες απολύσεις η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το τελειωτικό χτύπημα στη δυνατότητα απεργιακών  κινητοποιήσεων, μεταξύ των στοχεύσεων και των βασικών επιδιώξεων του ενδεδυμένου με δημοκρατικό μανδύα αυταρχικού καθεστώτος.  

Η απάντηση στην χωρίς αιδώ προσπάθεια υποδούλωσης των εργαζόμενων και καταδυνάστευσης της κοινωνίας, η απάντηση στην με κάθε τρόπο στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας,  η απάντηση στην ολοκληρωτική αντίληψη και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της παρούσας Κυβέρνησης, η απάντηση στην αδιαφορία για το μέλλον, την προκοπή αυτού του τόπου και την ευημερία των ανθρώπων του, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη, αντίστοιχη και σκληρή. 

Ενώνουμε δυνάμεις, ορθώνουμε πλατύ, αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης, μέτωπο στήριξης του κόσμου της εργασίας, ενωτικό κοινωνικό μέτωπο διεκδίκησης, μέτωπο αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και των υποχθόνιων  αντεργατικών σχεδιασμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Συντασσόμενοι με το σύνολο των ανεξάρτητων συνδικαλιστικών δυνάμεων, με το σύνολο του κόσμου της εργασίας και των ανθρώπων του μόχθου, με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , συμμετέχουμε στην  

Απεργία στις 10 Ιούνη 2021

στην Αθήνα και στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις

Καλούμε

τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους οποίους εκπροσωπούμε, σε συστράτευση, σε αγωνιστική ετοιμότητα και καθολική συμμετοχή στην 

Απεργία στις 10 Ιούνη 2021

σε συμμετοχή στον αγώνα, για το δικαίωμα στην εργασία, για το δικαίωμα στη ζωή

Όχι στην κατάργηση του 8ωρου

Όχι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Όλοι στην Απεργία                             Όλοι στο δρόμο

Κεντρική συγκέντρωση Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11:00 π.μ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2021 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου ΝΑΙ στην ΑΠΟΣΥΡΣΗ του αντεργατικού νομοσχεδίου & των αντεργατικών σχεδιασμών της Κυβέρνησης ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ÐΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 11:00πμ & ΣΤΙΣ KATA ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ"