Παρατηρητήριο Παραβιαστικών Συμπεριφορών/Δίκτυο Υποστήριξης Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρατηρητήριο Παραβιαστικών Συμπεριφορών/Δίκτυο Υποστήριξης Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.

#Παρατηρητήριο_Δίκτυο_Υποστήριξης

To Παρατηρητήριο Παραβιαστικών Συμπεριφορών/Δίκτυο Υποστήριξης του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ (Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού) σας καλωσορίζει στη Φόρμα Υποδοχής Καταγγελιών.

Η φόρμα αυτή ευελπιστούμε να αποτελέσει έναν ασφαλή χώρο για οσ@ συναδελφ@ θέλουν να μοιραστούν την ιστορία τους ώστε να γίνουν ορατές οι παραβιαστικές συμπεριφορές που υπάρχουν στον κλάδο μας και να παρασχεθεί βοήθεια σε οσ@ το επιθυμούν. Λειτουργεί ως γέφυρα αναμεσα στα μέλη μας, συνεργαζόμενες ειδικούς ψυχολόγους και νομικές συμβούλους, και χαρτογραφεί τα περιστατικά βίας στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης.

Η φόρμα έχει δημιουργηθεί από ομάδα εργασίας του ΣΕΧΩΧΟ με στόχο να υποστηρίξει τις ανάγκες σας. Παρότι βρίσκεστε σε ψηφιακό περιβάλλον, θέλουμε να σας εγγυηθούμε ότι η μαρτυρία και τα δεδομένα σας παραλαμβάνονται από εχέμυθο και εξουσιοδοτημένο μέλος μας, άνθρωπο και όχι στατιστικό μηχανισμό.

Έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε τη φόρμα επώνυμα ή ανώνυμα.

Οι επώνυμες μαρτυρίες συλλογικοποιούν την προσπάθεια αντίστασης σε κακοποιητικές συμπεριφορές και στην κατάχρηση εξουσίας. Όσο καθιστούμε ορατές τις εμπειρίες μας και τις αναδεικνύουμε, η κοινότητα ενδυναμώνεται. Αρθρώνουμε λόγο συλλογικά και καθίσταται πιο εύκολο να αναλάβουμε δράση ενάντια στο κλίμα φόβου και σιωπής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε η μαρτυρία σας να παραμείνει ανώνυμη, η ομάδα εργασίας την καταγράφει ως περιστατικό στο πλαίσιο της χαρτογράφησης του χώρου.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα για ψυχολογική / νομική συμβουλευτική, εφόσον το επιθυμείτε.

Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να ενδυναμώσει την κοινότητα και εξατομικευμένα τα μέλη της, ανοίγοντας την κουβέντα για την κάθε μορφής βία στο εργασιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον του χορού.

ΣΕΧΩΧΟ