Εργασία μέχρι τα 74 έτη το νέο Success Story του Κυριάκου Μητσοτάκη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργασία μέχρι τα 74 έτη το νέο Success Story του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επέκταση του εργασιακού βίου μέχρι τα 74 έτη με τη σύμφωνη γνώμη Ελλάδας και Κύπρου αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο Πόρτο στις 8 Μαΐου με αφορμή την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ

Η «Κοινωνική Δέσμευση του Πόρτο» την οποία υιοθέτησε στις 7/5/2021 η Κοινωνική Διάσκεψη του Πόρτο αναφέρει επί λέξει ότι στηρίζει την «προώθηση της πρόσβασης σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες για τουλάχιστον το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών, ενισχύοντας έτσι τις δεξιότητες, την εκ νέου απόκτηση δεξιοτήτων, την απασχολησιμότητα και την καινοτομία».

Το δεύτερο κείμενο, δηλαδή το Σχέδιο δράσης της Επιτροπής που υιοθετήθηκε στις 4/3/2021 επίσης καθορίζει ότι «τουλάχιστον το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών θα πρέπει να έχουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη και συμμετοχή στην αγορά εργασίας και την κοινωνία σε μια ψηφιακά μετασχηματισμένη Ευρώπη».

Τσάκισε τα Εργασιακά του Κωστή Χατζηδάκη σε 1 λεπτό! Δωρεάν εργασία δύο μήνες τον χρόνο! (Βίντεο)

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω οι ηγέτες της ΕΕ, ζητούν μέχρι το 2030 οι 74άριδες να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να είναι απασχολήσιμοι, μιας και οι ψηφιακές δεξιότητες θα είναι πλέον απαραίτητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Και όλα αυτά στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ για την ενεργό γήρανση.

Έτσι η Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο εξελίχθηκε σε «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» για τους ευρωπαίους εργαζόμενους αφού πλέον θα δουλεύουμε μέχρι τα 74 για να παίρνουμε σύνταξη μόνο για 10 χρόνια.

Σάλος με τη δήλωση Πατέλη: «Όποιος έχει διδακτορικό πιθανώς να μην έχει όρεξη για δουλειά» (Βίντεο)

Με τις αντικοινωνικές, απάνθρωπες και απαράδεκτες αυτές ρυθμίσεις οι φωστήρες των Βρυξελλών επιχειρούν να λύσουν πανευρωπαϊκά το συνταξιοδοτικό καθώς με προσδόκιμο ζωής 84 έτη για τους άντρες και 89 έτη για τις γυναίκες και με εργασιακό βίο στα 74 έτη μειώνεται στα 10-15 έτη ο μέσος χρόνος συνταξιοδοτικών καταβολών για κάθε εργαζόμενο που θα βγαίνει στη σύνταξη.

Αναδημ.https://netakias.com/