Απόφαση Γ.Σ εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόφαση Γ.Σ εργαζομένων ΛΑΡΚΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι

Τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του υπουργού εργασίας κυρίου Χατζηδάκη.

Παρά το γεγονός ότι από την προηγούμενη επαφή που είχαν οι εργαζόμενοι με τα αρμόδια υπουργεία έχουν περάσει 4 και πλέον μήνες, ο κύριος ο υπουργός το μόνο που μας έκανε ξεκάθαρο ήταν:

  • Ότι «δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Αυτό θα κριθεί από το επενδυτικό σχήμα που θα προκύψει, εάν και εφόσον προκύψει», όπως είπε.
  • «Από το σχέδιο της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι δεν θα χοροπηδάμε όλοι από τη χαρά. Δεν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, κάποιοι εργαζόμενοι θα μπουν σε προγράμματα επανένταξης σε αυτήν», όπως είπε.
  • «Θα δοθεί ένα project στη ΛΑΡΚΟ  τους εργαζόμενους», χωρίς όμως να μας λέτε ξεκάθαρα τι θα περιέχει αυτό το «project».

Κύριοι

Τις θέσεις – προτάσεις των εργαζομένων για τη λειτουργία και την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των ίδιων, του ελληνικού κράτους, του ελληνικού λαού, τις γνωρίζετε. Τις έχουμε κοινοποιήσει δύο φορές στη Βουλή, τις έχουμε αναδείξει μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Μέχρι και σήμερα που είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη «δεύτερη φάση του διαγωνισμού για δεσμευτικές προσφορές», δεν μας έχετε πει συγκεκριμένα και δεν μας έχετε απαντήσει το πώς ακριβώς θα διασφαλίσετε: 

  1. Την ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
  2. Όλων των θέσεων εργασίας, μόνιμων και εργολαβικών εργαζομένων. 
  3. Πώς θα καταβάλλεται και το τελευταίο ευρώ που χρωστά η ΛΑΡΚΟ για την εργασία μας, η ΛΑΡΚΟ, που εσείς ήσασταν εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι ταυτόχρονα. Δεν μας έχετε πει πώς και πότε θα μας καταβάλλεται την αποζημίωση που προκύπτει  για την μέχρι σήμερα, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τα ασφαλιστήρια ζωής πού μονομερώς διακόψετε. Την αναγνώριση προϋπηρεσίας που έχετε καταπατήσει ως εργοδότες μέσα από τα απαράδεκτα καθεστώτα των δελτίο παροχής υπηρεσιών και των εργολαβιών που εσείς εφαρμόσατε.
  4. Δεν μας απαντήσατε στο αίτημα να καταβάλλεται ένα μισθό ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να γλιτώσουν οι εργαζόμενοι την οικονομική χρεοκοπία από τις περικοπές που επιβάλατε.

Κύριοι

Δηλώνουμε τη διάθεση από πλευρά μας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου για να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω. Μέσα από την πραγματικότητα που ζούμε σας καλούμε να μας δώσετε γραπτώς το τι ακριβώς έχετε σχεδιάσει. Σας καλούμε να  απαντήσετε και να τοποθετηθείτε γραπτώς στην  παραπάνω βάση, στα παραπάνω ερωτήματα έτσι ώστε να μας δώσετε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε συλλογικά οι εργαζόμενοι.

Περιθώριο αναμονής στην τοποθέτησή και στις απαντήσεις των ερωτημάτων μας  δεν μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας. Αυτή η διαδικασία έχει  ενάμιση χρόνο και μας πάτε συνέχεια από Δευτέρα, σε Παρασκευή και Παρασκευή, σε Δευτέρα. 

Σας ενημερώνουμε ότι εάν μέχρι τις 17 του Μάη δεν μας έχετε στείλει γραπτώς το τι ακριβώς σκέφτεστε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα μπουν στα λεωφορεία και θα σας φέρουν αυτοπροσώπως αυτήν την επιστολή.

Η Γενική  Συνέλευση

06.05.2021