Ε.ΤΕ.ΔΕΗ-ΚΗΕ: Το τελευταίο μεροκάματο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ε.ΤΕ.ΔΕΗ-ΚΗΕ: Το τελευταίο μεροκάματο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/04/201

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θανατηφόρου ατυχήματος και ο θρήνος για τους δυο άτυχους συναδέλφους, εργαζόμενους στον εργολάβο, καταγράφηκε στη μακρά λίστα των εργατικών απωλειών, εν ώρα δύσκολης και κοπιαστικής εργασίας  στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για συντήρηση στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας.

Δυστυχώς η επιδερμική αντιμετώπιση και η αδράνεια που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έναντι προστασίας των εργαζόμενων από τα εργατικά ατυχήματα έχει γίνει μία πικρή πραγματικότητα. 

Η μη πιστή τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι ομιχλώδες συνθήκες εργασίας, που βιώνουν οι συνάδελφοι που εργάζονται σε εργολάβους, προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχία για το εργασιακό μέλλον σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής ζώνης.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ ζητά την διερεύνηση των αιτιών των συνθηκών του δυστυχήματος και επιπρόσθετα ζητά επιτακτικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που “αδιαφορούν” για την ανθρώπινη αξία. Εκτός από τα κέρδη και τις μπίζνες εκείνο που προέχει είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.

Επίσης είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αναβαθμιστεί και να επανέλθει στο προσκήνιο ο εξειδικευμένος, πιστοποιημένος και επιστημονικός ρόλος του ΚΔΕΠ (Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων), που είναι σε θέση να πραγματοποιεί με ασφάλεια και αξιοπιστία τον ποιοτικό έλεγχο των υλικών, εξοπλισμό πάσης φύσεως και των εγκαταστάσεων, ώστε να αποφεύγονται λάθη και αστοχίες.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ συμπαραστέκεται στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων, εργαζομένων του εργολάβου και εκφράζει τη θλίψη της και τα θερμά  συλλυπητήρια στους οικείους τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ