Γ. Μυλωνάς : Ο ΣΕΒ κατευθύνει την κυβέρνηση. Θα υπάρξει πλατύ μέτωπο αντίδρασης απ’ όλους τους κλάδους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Μυλωνάς : Ο ΣΕΒ κατευθύνει την κυβέρνηση. Θα υπάρξει πλατύ μέτωπο αντίδρασης απ’ όλους τους κλάδους

«Πάμε για μεγάλη αύξηση της ανεργίας και μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν πρέπει να κατατεθεί»

«Η ΓΣΕΕ πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το πόσο σημαντικές είναι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το οκτάωρο και οι υπερωρίες που θεωρεί η κυβέρνηση ότι ανήκουν στο παρελθόν» τόνισε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς. 

Ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κατευθύνεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων καθώς καταργεί το οκτάωρο ενώ αυξάνει τις υπερωρίες σε 150, όταν έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνονται, θέλοντας να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους σε εργολαβικούς». 

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν πρέπει να κατατεθεί και ότι το Σάββατο, κατά το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου θα αποφασιστεί το πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δράσεων για την αποτροπή του. 

Όπως είπε, «οι συνέπειες του νομοσχεδίου αφορούν όλους τους κλάδους που πρέπει να αντιδράσουν και να συγκροτήσουν ένα πλατύ μέτωπο για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, του οκτάωρου και των εργατικών κατακτήσεων». 

Έχουμε ευθύνη ανέφερε, να ενημερώσουμε και να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους και σε όλους τους πολίτες τη σημασία των Συλλογικών Συμβάσεων και τις συνέπειες του νομοσχεδίου Χατζηδάκη που μας επαναφέρει στον προηγούμενο αιώνα.  

ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

ΠΗΓΗ