Απανωτά «χαστούκια» στην κυβέρνηση: Τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απανωτά «χαστούκια» στην κυβέρνηση: Τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά!

Σκούρα τα πράγματα για την κυβέρνηση, καθώς οι αποφάσεις δικαστηρίων που επιδικάζουν αναδρομικά σε συνταξιούχους έχουν πάρει τη μορφή τσουνάμι, εν όψει και της έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα πρωτοδικεία όλης της χώρας, το ένα μετά το άλλο προηγούμενες αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, διαμορφώνουν ένα κλίμα που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αναμφίβολα δεν μπορούν να αγνοήσουν οι δικαστές του ΣτΕ. Φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση ασκούσε σκληρή κριτική αλλά σήμερα μία πιθανή δικαίωση των συνταξιούχων συνεπάγεται ένα κονδύλι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Άλλες τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα έφερε στο φως η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.).

Με τόκο 6% ετησίως να καταβάλλονται όλα τα αναδρομικά

Με την υπ’ αριθ. 2301/2021 απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε την κυβέρνηση να καταβάλλει τόκο 6% (τόκος επιδικίας) για τα αναδρομικά που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα αναδρομικά έπρεπε να χορηγηθούν μαζί με τόκο 6% ετησίως. Με τη νέα απόφαση δικαιώθηκαν 50 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους, στους οποίους καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά στο παρελθόν!

Ιδού το κείμενο της απόφασης 2301/2021 που δημοσίευσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών 2301-2021-ΔΠΑ Λήψη

Η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλλει τα Δώρα για το 11μηνο 2015-2016 σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους ή τους κληρονόμους τους (2,5 εκατ. δικαιούχοι)!!


Όλα τα Δικαστήρια της χώρας με πολλές αποφάσεις τους, αλλά προσφάτως και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με τις υπ’αριθ. 2942/2021 και 2948/2021 αποφάσεις του, καταδίκασαν την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ στην καταβολή τόκων υπερημερίας ύψους 6% μέχρι την πλήρη εξόφληση των αναδρομικών ποσών!

Με τις δύο αυτές σημαντικές αποφάσεις του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι, μαζί με τα αναδρομικά του 11μήνου που κατέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση, έπρεπε να καταβάλλει και τα Δώρα!!

Δείτε εδώ τα κείμενα των δύο πολύ σημαντικών αποφάσεων 2942/2021 και 2948/2021 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών

Αναδρομικά εκατομμυρίων για 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου και των Σωμάτων Ασφαλείας!

Απόφαση-σταθμός από το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, η υπ’αριθ. 504/2021 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφαίνεται ότι είναι αντισυνταγματική, από τη θέσπισή της (2010) μέχρι σήμερα, η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)!!

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της απόφασης 504/2021 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου 504-2021-ΟΛ-ΕΛΣΥΝ Λήψη

Αναδρομικά για τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων για χιλιάδες συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών!!

Με την υπ’αριθ. 2658/2021 απόφαση, που δημοσιεύθηκε επίσημα την Παρασκευή 2/4/2021, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε το ΕΤΕΑΕΠ (νυν ΕΦΚΑ) να καταβάλει αναδρομικά σε συνταξιουχους του ΤΕΑΠΕΤΕ (Επικουρικό Ταμείο των Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας) που ήταν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και είχαν περικοπές στην επικουρική τους σύνταξης.

Το Δικαστήριο επιδίκασε 3.617 και 2.380 ευρώ αντίστοιχα σε δύο συνταξιούχους του ΤΕΑΠΕΤΕ, με τόκο 6% μέχρι σήμερα (5 έτη).

Η σημαντική αυτή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για όλους τους συνταξιούχους των Τραπεζών, καθώς και των άλλων ΔΕΚΟ (ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΑΥΤΕΚΩ), που είχαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος καλεί κυβέρνηση και Τράπεζες σε άμεση και γενική συμμόρφωση χωρίς περιττές και δαπανηρές προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τους συνταξιούχους!

Ιδού η απόφαση-σταθμός 2658/2021 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών 2658-2021-ΔΠΑΘ.doc Λήψη