Πρόεδρος ΠΟΘΑ: “Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναδραστηριοποίησης του κλάδου” – (ηχητικό)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόεδρος ΠΟΘΑ: “Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναδραστηριοποίησης του κλάδου” – (ηχητικό)

Για την πρόσφατη Επιστολή που απέστειλαν η ΠΟΘΑ και τα σωματεία στο Θέαμα Ακρόαμα στον πρωθυπουργό για τους όρους της επαναδραστηριοποίησης του κλάδου μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου στην εκπομπή της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ «Art and the city» Στο Κόκκινο

Μεταξύ άλλων, η επιστολή αναφέρει: «Θεωρούμε ότι η χορήγηση του επιδόματος πρέπει να παραταθεί μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του κλάδου μας, αφού και μετά το άνοιγμά του θα εξακολουθεί να είναι βαριά πληττόμενος, όσο λειτουργεί με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία οριζόντια διακοπή των επιδομάτων με μοναδικό πρόσχημα τις λίγες συναυλίες/θεατρικές παραστάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο».

Σύμφωνα με την επιστολή των σωματείων «είναι παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός, από τη στιγμή μάλιστα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν ήδη αποδειχθεί λειτουργικά.

Αν θέλουμε να υπάρχει Πολιτισμός το καλοκαίρι, θα πρέπει να ανακοινωθεί τώρα το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χρειάζονται προγραμματισμό και προετοιμασία αρκετούς μήνες πριν, αλλιώς το άνοιγμα θα είναι μόνο προσχηματικό. Αυτό το απέδειξε η περσινή θερινή σαιζόν, που ελάχιστες εκδηλώσεις έγιναν και ελάχιστοι συνάδελφοι κατάφεραν να εργαστούν»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη: