Υπουργείο Εργασίας σε συνταξιούχους: Θέλετε σύνταξη; Πληρώστε δικηγόρους και λογιστές!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπουργείο Εργασίας σε συνταξιούχους: Θέλετε σύνταξη; Πληρώστε δικηγόρους και λογιστές!

Το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνει συνταξιούχους να πληρώσουν δικηγόρους και λογιστές με πρόσχημα την εξωπραγματική αύξηση των εκκρεμών συντάξεων.

Βαθιά το χέρι στη τσέπη καλούνται να βάλουν οι συνταξιούχοι ώστε να βγει η σύνταξή τους από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη η οποία θα προβλέπει την εισαγωγή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών ώστε να διεκπεραιώνουν εκείνοι την έκδοση συντάξεων αντί για τον ΕΦΚΑ.

Φυσικά η εν λόγω διεκπεραίωση θα γίνεται με το αζημίωτο, καθώς η αμοιβή των ιδιωτών θα πληρώνεται ανάλογα με την περίπτωση από τον EΦΚΑ και από τον συνταξιούχο. Ο υπουργός με αυτόν τον τρόπο βάζει άλλο ένα λιθαράκι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου και δη στην έκδοση εκκρεμών συντάξεων οι οποίες αγγίζουν τις 450.000.

«Η Ν.Δ. όχι μόνο υπερτριπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις, όχι μόνο αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε, όχι μόνο είπε ασύστολα ψέματα και εξαπάτησε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά ετοιμάζεται να τους στείλει και τον λογαριασμό. Να τους υποχρεώνει δηλαδή να πληρώνουν για να βγάλουν τη σύνταξή τους ιδιώτες και όχι ο ΕΦΚΑ, τον οποίο η Ν.Δ. απαξιώνει και υποβαθμίζει καθημερινά», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ίδια επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι την ώρα που «ο κ. Τσακλόγλου ετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων και νέα ελλείμματα, ο κ. Χατζηδάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει την έκδοση των συντάξεων».

«Το σχέδιο της ΝΔ είναι ξεκάθαρο: απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των ασφαλισμένων. Το σχέδιο αυτό πρέπει να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί από όσους πλήττει, από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ